De 5 beste plekken om te barbecueën op Gran Canaria: ontdek de smaak van het eiland

19 januari 2024
De 5 beste plekken om te barbecueën op Gran Canaria: ontdek de smaak van het eiland

Gran Canaria is niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en levendige nachtleven, maar ook om zijn heerlijke eten. Een van de beste manieren om de lokale keuken te ervaren is door te barbecueën. Het eiland biedt tal van geweldige plekken om te genieten van een heerlijke barbecue. Of je nu een lokale inwoner bent of een toerist, deze 5 plekken zijn een must-visit voor elke barbecue-liefhebber.

1. Playa de las Canteras

Playa de las Canteras in Las Palmas is niet alleen een populaire strandbestemming, maar ook een geweldige plek om te barbecueën. Er zijn verschillende barbecuefaciliteiten beschikbaar langs het strand, waar je kunt genieten van je zelfgemaakte maaltijd terwijl je uitkijkt over de prachtige turquoise wateren. Vergeet niet om je eigen barbecuegereedschap en ingrediënten mee te nemen, en geniet van een ontspannen dagje barbecueën op het strand.

2. Parque Natural de Tamadaba

Als je op zoek bent naar een meer avontuurlijke barbecue-ervaring, dan is Parque Natural de Tamadaba de ideale plek. Dit prachtige natuurgebied biedt tal van picknickplaatsen met barbecuefaciliteiten. Je kunt genieten van je barbecue tussen de weelderige groene bossen en genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan. Het park heeft ook verschillende wandelpaden, dus je kunt een mooie wandeling maken voordat je aan je barbecue begint.

3. Puerto de Mogán

Puerto de Mogán staat bekend als het "Venetië van Gran Canaria" vanwege de charmante grachten en kleurrijke gebouwen. Maar het is ook een geweldige plek om te barbecueën. Langs de promenade vind je verschillende barbecuefaciliteiten waar je kunt genieten van je maaltijd terwijl je uitkijkt over de haven. Na je barbecue kun je een wandeling maken door de pittoreske straatjes van Puerto de Mogán en genieten van de sfeer van dit prachtige vissersdorpje.

4. Playa de Amadores

Playa de Amadores is een van de mooiste stranden van Gran Canaria en biedt ook barbecuefaciliteiten. Je kunt je barbecue opzetten op het strand en genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over het kristalheldere water en het fijne zand. Het strand is ook perfect voor een ontspannen dagje zonnebaden en zwemmen. Vergeet niet om je eigen houtskool en barbecuegereedschap mee te nemen, en geniet van een heerlijke barbecue op Playa de Amadores.

5. Parque de Santa Catalina

Parque de Santa Catalina in Las Palmas is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het park heeft verschillende barbecuefaciliteiten waar je kunt genieten van een maaltijd met vrienden en familie. Na je barbecue kun je een wandeling maken langs de promenade en genieten van het bruisende nachtleven van Las Palmas.

Dus, als je op Gran Canaria bent en op zoek bent naar een unieke en smakelijke ervaring, ga dan barbecueën op een van deze geweldige plekken. Of je nu wilt genieten van een barbecue op het strand, in een natuurgebied of in een bruisende stad, Gran Canaria biedt voor elk wat wils. Vergeet niet om je eigen barbecuegereedschap en ingrediënten mee te nemen en geniet van de heerlijke smaken van het eiland.