De Beste Plekken om te Genieten van de Lokale Markten op Gran Canaria

17 juli 2023
De Beste Plekken om te Genieten van de Lokale Markten op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de prachtige Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende stranden, indrukwekkende natuur en bruisende cultuur. Een belangrijk aspect van deze cultuur zijn de lokale markten, waar bezoekers en bewoners samenkomen om te genieten van de unieke sfeer, verse producten en handgemaakte ambachten. In deze blogpost nemen we je mee op een tour langs de beste markten op Gran Canaria, zodat je kunt genieten van deze authentieke ervaringen tijdens je volgende vakantie naar dit prachtige eiland.

1. Mercado de Vegueta – Las Palmas

Gelegen in het historische hart van Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, is Mercado de Vegueta een van de oudste en bekendste markten op het eiland. Deze markt vindt plaats in een prachtig 19e-eeuws gebouw en is de perfecte plek om de lokale cultuur en keuken te ontdekken. Van verse vis en vlees tot lokale groenten en fruit, Mercado de Vegueta biedt een breed scala aan producten die je simpelweg nergens anders kunt vinden. Bovendien kun je hier genieten van traditionele Canarische gerechten, zoals papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) en mojo (Canarische saus).

Openingstijden: maandag t/m zaterdag, 06:00 - 14:00 uur

2. Mercadillo de Maspalomas

De Mercadillo de Maspalomas is een van de grootste en meest populaire markten op Gran Canaria en vindt plaats in het zuiden van het eiland, dicht bij de prachtige duinen van Maspalomas. Elke woensdag en zaterdag komen toeristen en lokale bewoners samen om te snuffelen tussen de vele kraampjes, met een breed scala aan producten, van kleding en accessoires tot ambachtelijke levensmiddelen en souvenirs. De markt heeft ook een gezellige sfeer met live muziek en eetkraampjes, waardoor het een perfecte plek is om een ochtend door te brengen.

Openingstijden: woensdag en zaterdag, 08:00 - 14:00 uur

3. Mercadillo de Teror

Teror, een pittoresk stadje in het noorden van Gran Canaria, staat bekend om zijn kleurrijke huizen, historische basiliek en levendige markt die elke zondag plaatsvindt. De Mercadillo de Teror is een van de meest karakteristieke markten op het eiland, waar je kunt genieten van een breed scala aan lokale producten, zoals vers brood, kaas en zelfgemaakte worsten, evenals traditionele zoetigheden zoals bienmesabe (amandelpasta) en suspiros (meringues). Dit is de ideale plek om een authentieke Canarische sfeer te ervaren en de perfecte souvenirs voor je dierbaren thuis te vinden.

Openingstijden: zondag, 08:00 - 14:00 uur

4. Mercadillo de San Mateo

In het hart van Gran Canaria, in het landelijke dorpje San Mateo, vind je een van de meest geliefde markten op het eiland. De Mercadillo de San Mateo, die elke zaterdag en zondag plaatsvindt, is een waar paradijs voor liefhebbers van lokale producten en ambachten. Je vindt er een breed scala aan kraampjes met vers fruit en groenten, kaas, honing, wijn en nog veel meer, evenals handgemaakte producten zoals aardewerk en sieraden. Vergeet niet om te genieten van een kopje koffie of een traditionele Canarische snack in een van de gezellige cafés rondom de markt.

Openingstijden: zaterdag en zondag, 08:00 - 14:00 uur

5. Mercadillo de Arguineguín

De charmante vissersdorp Arguineguín, gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria, is de thuisbasis van een levendige markt die elke dinsdag plaatsvindt. De Mercadillo de Arguineguín is een geweldige plek om te genieten van verse vis en zeevruchten, evenals andere lokale delicatessen zoals tropisch fruit en Canarische kaas. Daarnaast kun je hier een breed scala aan kleding, accessoires en souvenirs vinden, waardoor het een perfecte plek is om unieke cadeaus voor je vrienden en familie te kopen.

Openingstijden: dinsdag, 08:00 - 14:00 uur

6. Mercadillo de Puerto de Mogán

Puerto de Mogán, ook wel bekend als het "Kleine Venetië" van Gran Canaria vanwege zijn mooie grachten en bruggetjes, is een must-see bestemming op het eiland. Elke vrijdag wordt de Mercadillo de Puerto de Mogán gehouden, waar je kunt genieten van een breed scala aan kraampjes met lokale producten, kleding en ambachten. De markt is ook de perfecte plek om te genieten van een heerlijke lunch in een van de vele uitstekende restaurants of om een ontspannen wandeling langs de jachthaven te maken.

Openingstijden: vrijdag, 09:00 - 14:00 uur

Met deze lijst van de beste markten op Gran Canaria, ben je verzekerd van een authentieke en onvergetelijke ervaring tijdens je vakantie op dit prachtige eiland. Of je nu op zoek bent naar verse producten, unieke souvenirs of gewoon de lokale cultuur wilt opsnuiven, deze markten bieden voor elk wat wils. Dus, vergeet niet om een bezoekje te brengen aan deze markten en geniet van al het moois dat Gran Canaria te bieden heeft.