De beste plekken om te genieten van de lokale bieren op Gran Canaria

21 mei 2023
De beste plekken om te genieten van de lokale bieren op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de prachtige Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming vanwege het zonnige klimaat, de prachtige stranden en het bruisende nachtleven. Maar wist je dat het eiland ook een bloeiende biercultuur heeft? In dit artikel ontdek je de beste plekken om te genieten van lokale bieren op Gran Canaria.

Craft bier op Gran Canaria

De afgelopen jaren is het aantal ambachtelijke brouwerijen op Gran Canaria gegroeid, en ze produceren nu een indrukwekkende selectie van unieke en smaakvolle bieren. Van lichte pilseners tot donkere stouts, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de beste brouwerijen en bars waar je lokaal geproduceerd ambachtelijk bier kunt proeven.

1. Cervecería Artesana La Fábrica

Cervecería Artesana La Fábrica, gelegen in de hoofdstad Las Palmas, is een van de pioniers van de ambachtelijke bierbeweging op Gran Canaria. Deze brouwerij biedt een verscheidenheid aan zelfgebrouwen bieren, waaronder hun bekroonde La Maldita blond bier. Naast het proeven van hun bieren, kun je ook een rondleiding door de brouwerij krijgen om meer te weten te komen over het brouwproces en de geschiedenis van het bedrijf. Ze hebben ook een gezellige bar met een uitgebreid aanbod aan lokale en internationale bieren.

2. Trisquel Microcervecería

Trisquel Microcervecería, gelegen in het historische centrum van Las Palmas, is een gezellige bar die gespecialiseerd is in lokale en internationale ambachtelijke bieren. Ze hebben een indrukwekkende selectie van tap- en flesbieren, waaronder hun eigen brouwsels zoals de Agüita IPA. Het interieur van Trisquel is warm en uitnodigend, met een rustieke uitstraling die perfect is voor een avondje uit met vrienden of familie.

3. Rincón Canario Craft Beer Bar

Rincón Canario Craft Beer Bar, gelegen in het zuiden van Gran Canaria in Playa del Inglés, is een geweldige plek om lokale ambachtelijke bieren te ontdekken en te genieten van livemuziek en evenementen. Deze kleine maar gezellige bar heeft een indrukwekkende selectie van lokale bieren, waaronder de populaire Callejón Sin Salida Pale Ale en Jaira Porter. Ze organiseren vaak bierproeverijen en bieden een vriendelijke en gastvrije sfeer.

4. Cervecería Isla Verde

Cervecería Isla Verde, gevestigd in Teror, is een kleine ambachtelijke brouwerij die bekend staat om zijn creatieve bieren en een focus op duurzaamheid. Ze gebruiken lokale ingrediënten en milieuvriendelijke verpakkingen voor hun bieren, waaronder de Tarha Pale Ale en de Verol Red Ale. Je kunt hun bieren proeven in hun proeflokaal of in diverse bars en restaurants op het eiland.

Traditionele bars met lokale bieren

Naast ambachtelijke brouwerijen zijn er ook tal van traditionele bars op Gran Canaria waar je kunt genieten van de meer bekende Canarische bieren, zoals Tropical en Dorada. Hier zijn enkele van de beste traditionele bars om lokale bieren te proberen.

5. Bar Guapo

Bar Guapo, gelegen in de oude stad van Las Palmas, is een typisch Canarische bar waar je kunt genieten van een koud glas Tropical bier en heerlijke lokale tapas. Met zijn levendige sfeer en vriendelijke personeel is dit een geweldige plek om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van een ontspannen avond.

6. Bar Piti

Bar Piti, gelegen in het hart van Maspalomas, is een klassieke Canarische bar waar je kunt genieten van Dorada bier en een selectie van lokale gerechten. Met zijn relaxte sfeer en goede prijzen, is dit een populaire plek voor zowel toeristen als lokale bewoners.

7. Cervecería La Sureña

Cervecería La Sureña, gelegen in het winkelcentrum Las Arenas in Las Palmas, is een levendige bar die gespecialiseerd is in lokale bieren en heerlijke tapas. Ze hebben een uitgebreid aanbod aan bieren op tap, waaronder Tropical en Dorada, evenals een selectie van lokale wijnen. Het grote terras is de perfecte plek om te genieten van een koud biertje en het uitzicht op de oceaan.

Of je nu een liefhebber bent van ambachtelijke bieren of gewoon op zoek bent naar een gezellige plek om te genieten van een koud lokaal biertje, Gran Canaria heeft voor elk wat wils. Van ambachtelijke brouwerijen zoals Cervecería Artesana La Fábrica en Trisquel Microcervecería, tot traditionele bars zoals Bar Guapo en Bar Piti, er zijn tal van geweldige plekken om de lokale biercultuur te ontdekken en te genieten van de heerlijke smaken die het te bieden heeft. Dus pak je vrienden, trek eropuit en proost op een onvergetelijke vakantie op Gran Canaria!