De beste plekken om te genieten van de lokale broodjes op Gran Canaria

29 juni 2023
De beste plekken om te genieten van de lokale broodjes op Gran Canaria

Gran Canaria, het zonovergoten eiland in de Atlantische Oceaan, staat bekend om zijn prachtige stranden, indrukwekkende duinen, en natuurlijk de heerlijke Canarische keuken. Een van de hoogtepunten van de lokale gastronomie zijn de smakelijke broodjes die je overal op het eiland kunt vinden. Van traditionele Bocadillos tot de befaamde Montaditos, Gran Canaria heeft voor elk wat wils. In deze blogpost zullen we de beste plekken onthullen waar je kunt genieten van de lokale broodjes op Gran Canaria, en je verleiden met de authentieke smaken van dit prachtige eiland.

1. La Oliva

La Oliva is een gezellige bakkerij gelegen in het hart van Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Hier kun je genieten van een breed scala aan versgebakken broodjes, gemaakt met lokale ingrediënten en met liefde bereid. Probeer de Bocadillo de Pernil, gevuld met sappige plakjes geroosterd varkensvlees, knapperige sla, tomaat en een pittige saus. Of kies voor de Montadito de Atún, een klein broodje met tonijn, paprika en olijven, perfect voor een snelle hap tussendoor.

2. El Rincon del Pan

El Rincon del Pan is een populaire bakkerij in Maspalomas, bekend om zijn smakelijke broodjes en vriendelijke sfeer. Hier vind je een breed scala aan Bocadillos, van de klassieke Jamón Serrano tot de heerlijke Veggie met avocado, tomaat en verse kaas. Mis ook niet de Montadito de Sobrasada, een pittige worst uit de Balearen, geserveerd met honing en geroosterde amandelen. El Rincon del Pan is de perfecte plek om te genieten van een broodje tijdens een dagje uit in het zuiden van Gran Canaria.

3. La Pajarita

La Pajarita is een charmante broodjeszaak in het historische stadje Teror. Hier kun je genieten van een selectie van ambachtelijke broodjes, bereid met lokale ingrediënten en traditionele recepten. Probeer de Bocadillo de Queso de Teror, een broodje met de beroemde zachte kaas uit Teror, gecombineerd met zoete paprika en knapperige rucola. Of kies voor de Montadito de Pollo con Mojo, een sappige kippenborst op een knapperig broodje, afgemaakt met de beroemde Canarische Mojo saus. La Pajarita is de ideale plek voor een smakelijke lunch tijdens een bezoek aan dit pittoreske dorpje.

4. Sandwichez

Sandwichez, gelegen in het levendige Playa del Inglés, is een moderne broodjeszaak met een uitgebreid menu aan heerlijke broodjes. Hier kun je genieten van fusion-creaties, zoals de Bocadillo de Pollo al Curry, een verrassende mix van geroosterde kip, currysaus, ananas en verse koriander. Of verwen je smaakpapillen met de Montadito de Chorizo y Queso, een combinatie van pittige chorizo, gesmolten kaas en geroosterde paprika's op een knapperig broodje. Sandwichez is de perfecte plek voor een lunchpauze tijdens een dagje zonnen op het strand.

5. La Bodeguita

La Bodeguita, gelegen in het charmante vissersdorpje Agaete, is een traditionele tapasbar die bekend staat om zijn heerlijke broodjes en authentieke sfeer. Hier kun je genieten van een Bocadillo de Pescado, een broodje met vers gevangen vis, tomaat, ui en een vleugje pittige saus. Of probeer de Montadito de Queso y Membrillo, een zoete en hartige combinatie van lokale kaas en kweeperengelei op een versgebakken broodje. La Bodeguita is de ideale plek om de lokale keuken te ontdekken en te genieten van een smakelijke maaltijd in een typisch Canarische omgeving.

6. Panadería La Madera

Panadería La Madera is een traditionele bakkerij in het bergdorpje Tejeda. Hier kun je genieten van een selectie van heerlijke broodjes, gemaakt met versgebakken brood en lokale ingrediënten. Probeer de Bocadillo de Chorizo de Teror, een knapperig broodje gevuld met de beroemde worst uit Teror, tomaat en een pittige saus. Of kies voor de Montadito de Cabra, een broodje met zachte geitenkaas, honing en geroosterde amandelen. Panadería La Madera is de perfecte plek om bij te tanken na een wandeling in de prachtige bergen van Gran Canaria.

Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een uitgebreide lunch of een smakelijke traktatie, Gran Canaria biedt een overvloed aan heerlijke broodjes om van te genieten. Bezoek een van deze geweldige plekken om te genieten van de lokale broodjes op Gran Canaria en ontdek de authentieke smaken van dit prachtige eiland. Buen provecho!