De beste plekken om te genieten van de lokale frisdranken op Gran Canaria

25 mei 2023
De beste plekken om te genieten van de lokale frisdranken op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de prachtige Canarische Eilanden, is bekend om zijn adembenemende stranden, ongelooflijke landschappen en vriendelijke sfeer. Maar wist je dat het eiland ook enkele heerlijke lokale frisdranken herbergt die je nergens anders kunt vinden? In deze blogpost ontdekken we de beste plekken om te genieten van deze unieke en verfrissende drankjes op Gran Canaria.

1. Las Palmas - de bruisende stad

De hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas, is een geweldige plek om te beginnen met het verkennen van de lokale frisdranken. In het oude gedeelte van de stad, Vegueta, vind je talloze bars, cafés en restaurants waar je kunt genieten van de lokale cultuur en smaken. Een van de meest populaire lokale frisdranken is "Gofio", een drank op basis van geroosterde maismeel, water en suiker. Deze verfrissende en voedzame drank is een must-try wanneer je Las Palmas bezoekt.

2. Maspalomas - het zuidelijke paradijs

Maspalomas, gelegen in het zuiden van Gran Canaria, staat bekend om zijn uitgestrekte duinen en prachtige stranden. Na een dag zonnebaden en zwemmen, is er niets beter dan je dorst te lessen met een lokale frisdrank. "Horchata" is een heerlijke optie om te proberen in Maspalomas. Deze zoete en romige drank wordt gemaakt van aardamandelen, water, suiker en kaneel. Je kunt horchata vinden in verschillende cafés en bars in de buurt van de duinen en het strand.

3. Teror - het historische stadje

Teror, een charmant stadje in het noorden van Gran Canaria, is een prachtige plek om lokale frisdranken te proeven. De geplaveide straten en kleurrijke huizen zorgen voor een schilderachtige omgeving om te genieten van een verfrissend drankje. "Leche y Miel" is een heerlijke optie om te proberen in Teror. Deze drank, die letterlijk "melk en honing" betekent, is een zoet en romig drankje gemaakt van gecondenseerde melk, honing en ijs. Het is de perfecte traktatie om te genieten tijdens een wandeling door dit historische stadje.

4. Agaete - het koffieparadijs

Agaete, gelegen aan de noordwestkust van Gran Canaria, is beroemd om zijn koffieplantages en de productie van de unieke "Cafe de Agaete". Naast het proeven van deze heerlijke lokale koffie, is Agaete ook een geweldige plek om een lokale frisdrank te proberen genaamd "Leche de Pantera" of "Pantermelk". Deze romige en zoete drank wordt gemaakt van gecondenseerde melk, likeur en kaneel en is perfect om te genieten na een bezoek aan de prachtige koffieplantages van Agaete.

5. Arucas - het land van bananen

Arucas is een stad in het noorden van Gran Canaria die bekend staat om zijn bananenplantages. Hier kun je een unieke frisdrank proberen genaamd "Plátano Líquido" of "vloeibare banaan". Deze drank wordt gemaakt van gepureerde bananen, melk, suiker en ijs en is een heerlijke en voedzame optie om te genieten tijdens een bezoek aan Arucas. Je kunt Plátano Líquido vinden in verschillende bars en cafés in de stad, evenals op lokale markten en festivals.

6. Fataga - het bergdorp

Fataga, een schilderachtig bergdorp in het centrum van Gran Canaria, is een ideale plek om te genieten van lokale frisdranken in een rustige en ontspannen omgeving. Een van de lokale drankjes die je hier kunt proberen is "Leche de Burra" of "ezelsmelk". Hoewel deze drank geen echte ezelsmelk bevat, is het een heerlijke mix van gecondenseerde melk, rum, water en kaneel. Leche de Burra is te vinden in lokale bars en restaurants in Fataga en is een perfecte traktatie na een wandeling door de prachtige berglandschappen van het dorp.

7. Tejeda - het hart van Gran Canaria

Tejeda, gelegen in het hart van Gran Canaria, biedt een prachtig uitzicht op de Roque Nublo en de omliggende bergen. Het is een geweldige plek om te genieten van lokale frisdranken, zoals "Leche de Almendra" of "amandelmelk". Deze heerlijke en zoete drank wordt gemaakt van amandelen, water, suiker en kaneel en is een ideale traktatie om te proeven tijdens een bezoek aan de indrukwekkende natuurlijke attracties van Tejeda.

Gran Canaria is een eiland vol cultuur, geschiedenis en heerlijke lokale frisdranken. Of je nu de bruisende stad Las Palmas bezoekt, ontspant op de stranden van Maspalomas, of de bergen en dorpen van het eiland verkent, er is altijd een verfrissende lokale frisdrank om te proeven en te genieten. Dus waar wacht je nog op? Begin met het plannen van je volgende reis naar Gran Canaria en ontdek de heerlijke smaken die het eiland te bieden heeft.