De beste plekken om te genieten van de lokale snoepjes op Gran Canaria

2 juni 2023
De beste plekken om te genieten van de lokale snoepjes op Gran Canaria

Gran Canaria is een paradijs voor fijnproevers, vooral voor degenen met een zoetekauw. Dit prachtige eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan en behorend tot de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn heerlijke lokale snoepjes en desserts. Van traditionele gebakjes tot moderne creaties, de zoete lekkernijen van Gran Canaria zijn een ware traktatie voor de smaakpapillen. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken op het eiland verkennen waar je kunt genieten van de lokale snoepjes op Gran Canaria.

Dulcería Nublo

Dulcería Nublo is een charmante patisserie gevestigd in Tejeda, een pittoresk dorpje in het hart van Gran Canaria. Deze zoetwarenwinkel is een favoriet onder de lokale bevolking en toeristen en staat bekend om zijn heerlijke gebakjes en snoepjes, zoals de beroemde Bienmesabe en prinseskoekjes. Bienmesabe is een traditioneel Canarisch dessert gemaakt van amandelen, suiker, eieren en citroenrasp, terwijl prinseskoekjes zachte, zoete koekjes zijn gevuld met een romige vulling. Mis ook zeker de zelfgemaakte marsepein en chocolade niet als je deze charmante winkel bezoekt.

Casa Pastelitos

Casa Pastelitos is een andere populaire patisserie op Gran Canaria, gelegen in het historische stadje Teror. Deze schilderachtige winkel is gespecialiseerd in traditionele Canarische snoepjes, waaronder de beroemde "pastelitos de Teror". Deze heerlijke gebakjes zijn gemaakt van bladerdeeg en gevuld met een zoete amandelvulling, afgewerkt met een laagje poedersuiker. Casa Pastelitos biedt ook een verscheidenheid aan andere lokale lekkernijen, zoals honingkoekjes, amandelkoekjes en chocolade. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan deze iconische winkel tijdens je verblijf in Gran Canaria.

Heladería Artesanal Las Arenas

Voor liefhebbers van ijs is Heladería Artesanal Las Arenas de plek om te bezoeken. Gelegen in Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, biedt deze ambachtelijke ijssalon een breed scala aan heerlijke smaken, gemaakt met lokale ingrediënten. Enkele van de meest populaire smaken zijn gofio (een traditioneel Canarisch meel), amandel, honing en mango. Probeer ook hun sorbets, gemaakt met vers fruit uit de regio, zoals cactusvijg en papaja. Het vriendelijke personeel en de gezellige sfeer maken van Heladería Artesanal Las Arenas de perfecte plek om te genieten van een verfrissend ijsje op een warme dag op Gran Canaria.

La Canela

La Canela is een gezellige bakkerij gevestigd in het dorp Moya, bekend om zijn prachtige groene natuur en schilderachtige uitzichten. Deze bakkerij biedt een selectie van heerlijke lokale zoetigheden, zoals de beroemde "suscobos" - knapperige koekjes gemaakt van gekarameliseerde suiker en amandelen. La Canela staat ook bekend om zijn "truchas de batata", zoete aardappeltaartjes met een vulling van zoete aardappel en amandel. Bezoekers zullen zeker genieten van de authentieke smaken en de warme gastvrijheid van dit charmante etablissement.

Dulcería La Casa del Chocolate

Voor chocoholics is Dulcería La Casa del Chocolate een absolute must-visit op Gran Canaria. Gelegen in het centrum van Las Palmas, biedt deze prachtige chocoladewinkel een indrukwekkende selectie van prachtige handgemaakte chocolaatjes en bonbons. Enkele van de smaken die je kunt verwachten zijn sinaasappel, koffie, karamel, lavendel en nog veel meer. Ze bieden ook heerlijke warme chocolademelk, perfect om te genieten na een dag sightseeing op het eiland. La Casa del Chocolate is een waar paradijs voor chocoladeliefhebbers, en een bezoek aan deze winkel mag niet ontbreken tijdens je reis naar Gran Canaria.

Gran Canaria heeft een rijke culinaire traditie, en de lokale snoepjes en desserts zijn een belangrijk onderdeel van de eilandcultuur. Of je nu op zoek bent naar traditionele gebakjes, heerlijke ijsjes of ambachtelijke chocolade, er zijn tal van plekken op het eiland waar je kunt genieten van de zoete lekkernijen van Gran Canaria. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Dulcería Nublo, Casa Pastelitos, Heladería Artesanal Las Arenas, La Canela en Dulcería La Casa del Chocolate tijdens je verblijf op dit prachtige eiland. Je smaakpapillen zullen je zeker dankbaar zijn!