De beste plekken om te genieten van de lokale street food op Gran Canaria

19 augustus 2023
De beste plekken om te genieten van de lokale street food op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de prachtige Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, zonnige stranden en een fascinerende mix van culturen. Maar wist je dat dit eiland ook een ware foodie-bestemming is? Gran Canaria biedt een breed scala aan lokale lekkernijen, van verse vis en zeevruchten tot traditionele Canarische gerechten en verleidelijke zoetigheden. In deze blog post nemen we je mee op een culinaire reis langs de beste plekken om te genieten van de lokale street food op Gran Canaria.

Las Palmas: een paradijs voor foodies in de hoofdstad

Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, is zonder twijfel een van de beste plekken om je culinaire avontuur te beginnen. Deze levendige stad herbergt talloze foodtrucks, lokale markten en straatkraampjes waar je de authentieke smaken van het eiland kunt ontdekken.

Mercado de Vegueta

Begin je culinaire tour bij Mercado de Vegueta, een historische markt gelegen in het hart van de oude stad. Hier vind je een breed scala aan lokale producten, zoals verse vis en zeevruchten, groenten en fruit, evenals typisch Canarische kazen en wijnen. Mis de gelegenheid niet om enkele lokale specialiteiten te proberen, zoals de "bocadillo de pata" (een broodje met varkenspoot) of "papas arrugadas" (kleine gekookte aardappelen met zout en mojo saus).

Parque Santa Catalina

Een andere uitstekende plek om te genieten van de lokale street food scene in Las Palmas is Parque Santa Catalina. Dit levendige plein is omringd door talloze bars, cafés en straatkraampjes waar je kunt genieten van een breed scala aan lokale gerechten en snacks. Probeer zeker de "tortilla de calabaza" (pompoenomelet) en "churros con chocolate" (gefrituurd deeg met chocoladesaus) voor een heerlijke traktatie.

La Puntilla

La Puntilla, gelegen aan de noordkant van Las Canteras, staat bekend om zijn visrestaurants en straatkraampjes. Hier kun je genieten van verse vis en zeevruchten, rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan. Vergeet niet om de "pulpo a la gallega" (octopus met paprika en olijfolie) of de "sardinas asadas" (gegrilde sardines) te proeven.

Maspalomas: van moderne foodtrucks tot traditionele gerechten

Maspalomas, een populaire toeristische bestemming in het zuiden van Gran Canaria, biedt ook een breed scala aan street food opties. Van moderne foodtrucks tot traditionele gerechten, hier vind je alles wat je nodig hebt om je smaakpapillen te verwennen.

Faro de Maspalomas

De vuurtoren van Maspalomas, ook wel bekend als Faro de Maspalomas, is een geweldige plek om te genieten van lokale gerechten terwijl je uitkijkt over de zee. In de omgeving vind je verschillende foodtrucks en straatkraampjes die diverse lokale lekkernijen aanbieden, zoals "gofio amasado" (een traditioneel Canarisch gerecht gemaakt van geroosterd graanmeel) en "chorizo de Teror" (een kruidige worst uit het dorp Teror).

Playa del Inglés

De beroemde Playa del Inglés is een andere geweldige plek om te genieten van de lokale street food scene in Maspalomas. Langs de boulevard vind je tal van bars en straatkraampjes waar je lokale gerechten en snacks kunt proberen, zoals "empanadillas de atún" (tonijnpasteitjes) en "montaditos" (kleine belegde broodjes).

Teror: een charmant dorp met heerlijke lekkernijen

Het pittoreske dorp Teror, gelegen in de bergen van Gran Canaria, staat bekend om zijn prachtige architectuur en kleurrijke markt. Maar wist je dat Teror ook een geweldige plek is om te genieten van lokale lekkernijen?

Mercado de Teror

Elke zondag vindt de populaire Mercado de Teror plaats, waar je een breed scala aan lokale producten en lekkernijen kunt vinden. Mis de kans niet om de beroemde "chorizo de Teror" te proberen, evenals de "quesadillas" (zoete kaastaartjes) en "bienmesabe" (een traditioneel Canarisch dessert gemaakt van amandelen, suiker, eieren en rum).

Casco antiguo de Teror

Wandelend door de smalle straatjes van het historische centrum van Teror, vind je verschillende straatkraampjes en lokale winkels waar je kunt genieten van traditionele gerechten en snacks. Probeer zeker de "almendrados" (amandelkoekjes) en "bizcochos de Moya" (zoete cakejes uit het nabijgelegen dorp Moya).

In conclusie, Gran Canaria is een waar paradijs voor liefhebbers van street food. Of je nu op zoek bent naar verse vis en zeevruchten, traditionele Canarische gerechten of heerlijke zoetigheden, dit prachtige eiland heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen tijdens je volgende bezoek aan Gran Canaria!