De beste plekken om te genieten van de lokale veganistische gerechten op Gran Canaria

23 juli 2023
De beste plekken om te genieten van de lokale veganistische gerechten op Gran Canaria

Gran Canaria is een prachtig Canarisch eiland vol met zonneschijn, prachtige stranden en een rijke culturele geschiedenis. Het eiland staat ook bekend om zijn gevarieerde en smakelijke keuken. Wat je misschien nog niet weet, is dat Gran Canaria ook een paradijs kan zijn voor veganisten en liefhebbers van plantaardige gerechten. In deze blog post zullen we je meenemen op een culinaire reis door Gran Canaria en enkele van de beste plekken delen om te genieten van de lokale veganistische gerechten.

1. Bioloco - Las Palmas de Gran Canaria

Bioloco, gelegen in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria, is een populaire plek onder veganisten en vegetariërs. Dit gezellige café biedt een verscheidenheid aan veganistische opties, waaronder smakelijke burgers, wraps, salades en zelfs veganistische pizza's. Vergeet niet om hun heerlijke, huisgemaakte desserts te proberen, zoals de veganistische brownie of kokosnoot-flan.

2. La Hierbita - Las Palmas de Gran Canaria

La Hierbita is een gezellig, traditioneel Canarisch restaurant gelegen in het historische centrum van Las Palmas. Hoewel het geen volledig veganistisch restaurant is, biedt La Hierbita een speciaal veganistisch menu vol met lokale delicatessen. Geniet van gerechten zoals papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) met mojo saus, lokale groenten, linzenstoofpot en gestoofde kikkererwten. Het rustieke interieur en de vriendelijke bediening zorgen voor een sfeervolle eetervaring.

3. El Secadero - Maspalomas

El Secadero is een charmant klein restaurant in Maspalomas, bekend om zijn uitstekende selectie van veganistische en vegetarische gerechten. Het menu bevat een scala aan internationale en lokale smaken, waaronder Mexicaanse enchiladas, Indiase curry's en traditionele Canarische stoofschotels. De desserts zijn ook niet te missen, met keuzes zoals chocolademousse en fruitige cheesecake, allemaal veganistisch natuurlijk!

4. Zoe Food - Las Palmas de Gran Canaria

Zoe Food is een stijlvolle, moderne eetgelegenheid in Las Palmas, gespecialiseerd in gezonde, biologische en veganistische gerechten. Hun menu is geïnspireerd door de mediterrane keuken en bevat een scala aan salades, sandwiches, wraps en smoothies. Probeert u bijvoorbeeld eens de veganistische versie van de Canarische ropa vieja, een heerlijke stoofpot gemaakt van jackfruit in plaats van vlees. Zoe Food is ook een geweldige plek om te ontspannen met een koffie en een veganistisch gebakje.

5. Restaurante El Mosaico - Las Palmas de Gran Canaria

Restaurante El Mosaico, gelegen in de wijk Triana in Las Palmas, is een uitstekende keuze voor diegenen die willen genieten van smakelijke veganistische tapas. Dit charmante restaurant biedt een scala aan veganistische opties, zoals paddestoelen in knoflooksaus, krokante aubergine met honing en kruidige linzenballetjes. De ontspannen sfeer en vriendelijke bediening maken het een populaire keuze onder zowel veganisten als niet-veganisten.

6. Delicias y Namaste - Arucas

Delicias y Namaste is een gezellig café en theesalon in de stad Arucas, in het noorden van Gran Canaria. Ze bieden een assortiment van veganistische en vegetarische gerechten, zoals smakelijke quiches, verse salades en zelfgemaakte cakes. Probeer de veganistische "quesillo", een lokaal dessert op basis van amandelmelk en agar-agar. Een bezoek aan Delicias y Namaste is een geweldige manier om te genieten van een rustige middag terwijl je geniet van heerlijk eten en drinken.

7. Picky Kitchen - Puerto Rico

Picky Kitchen, gelegen in het toeristische centrum van Puerto Rico, is een paradijs voor liefhebbers van veganistisch eten. Dit kleine, informele restaurant biedt een scala aan veganistische opties, waaronder burgers, hotdogs, wraps en salades. Probeer de veganistische "gofio", een Canarisch gerecht gemaakt van geroosterd maïsmeel, geserveerd met groenten en avocado. Picky Kitchen is ook een geweldige plek om te genieten van een verfrissend drankje of een veganistische milkshake.

Gran Canaria is zonder twijfel een geweldige bestemming voor veganisten en liefhebbers van plantaardige gerechten. Met een groeiend aantal restaurants en cafés die veganistische opties aanbieden, is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar traditionele Canarische gerechten, internationale smaken of gezonde, biologische maaltijden, Gran Canaria heeft het allemaal. Vergeet niet om enkele van de hierboven genoemde plekken te bezoeken tijdens je volgende reis naar dit prachtige eiland!