De beste plekken om te genieten van de markten op Gran Canaria

2 juli 2023
De beste plekken om te genieten van de markten op Gran Canaria

Gran Canaria, het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige landschappen, adembenemende stranden en levendige cultuur. Maar wat de meeste bezoekers misschien niet weten, is dat Gran Canaria ook een waar paradijs is voor marktliefhebbers. Lokale markten zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur op Gran Canaria en bieden een unieke kans om lokale producten, ambachten en delicatessen te ontdekken. In dit blogbericht zullen we de beste markten van Gran Canaria verkennen, zodat je kunt genieten van een authentieke marktervaring tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland.

Teror Markt

In het pittoreske dorpje Teror vind je een van de meest traditionele en populaire markten van Gran Canaria. De Teror Markt wordt elke zondag gehouden en is een geweldige plek om lokale delicatessen zoals chorizo, kaas en honing te proeven. Naast etenswaren vind je er ook ambachtelijke producten zoals keramiek, textiel en sieraden. De markt is gelegen in het historische centrum van Teror, wat betekent dat je ook kunt genieten van de prachtige architectuur van het dorp, zoals de Basiliek van Nuestra Señora del Pino en de kleurrijke huizen met houten balkons.

Vegueta Markt

De Vegueta Markt, gelegen in het historische centrum van Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, is een must-visit voor elke marktliefhebber. Deze overdekte markt, gehouden van maandag tot zaterdag, is een van de oudste markten op het eiland en dateert uit de 19e eeuw. Hier vind je een breed scala aan verse producten, zoals groenten, fruit, vlees en vis, evenals lokale kazen en wijnen. Vergeet niet om ook de omliggende straten van de Vegueta-wijk te verkennen, waar je prachtige koloniale gebouwen, gezellige cafés en charmante boetieks kunt vinden.

Maspalomas Markt

De Maspalomas Markt, gelegen in het zuiden van Gran Canaria, is een levendige en kleurrijke markt die elke woensdag en zondag plaatsvindt. Het is de perfecte plek om souvenirs en handgemaakte producten te kopen, zoals kleding, sieraden, tassen en decoratieartikelen. Daarnaast vind je er tal van kraampjes met etenswaren, zoals lokale kazen, olijven en gebak. De markt is gemakkelijk te bereiken vanuit de populaire badplaatsen Playa del Inglés en Meloneras, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagje uit tijdens je strandvakantie.

Puerto de Mogán Markt

Het charmante vissersdorpje Puerto de Mogán, ook wel het "Venetië van Gran Canaria" genoemd vanwege zijn schilderachtige grachten, is de thuisbasis van een populaire markt die elke vrijdag plaatsvindt. De Puerto de Mogán Markt biedt een breed scala aan producten, van verse vis en groenten tot handgemaakte kleding en sieraden. Het is een geweldige plek om te genieten van de lokale sfeer en de vriendelijkheid van de verkopers, terwijl je geniet van de prachtige omgeving van de haven en de kleurrijke bloemen die de straten sieren.

Agaete Markt

Het kleine kustplaatsje Agaete, gelegen aan de noordwestelijke kust van Gran Canaria, organiseert elke zaterdagochtend een charmante markt. De Agaete Markt staat bekend om zijn biologische en lokale producten, zoals fruit, groenten, kazen en verse vis. Het is een ideale plek om te genieten van de rustige sfeer van het dorp en om de lokale bevolking te ontmoeten. Na het bezoeken van de markt kun je een wandeling maken door de smalle straatjes van Agaete, een bezoek brengen aan de nabijgelegen botanische tuin Huerto de las Flores of genieten van een kopje koffie in een van de gezellige cafés.

San Mateo Markt

De San Mateo Markt, gelegen in het landelijke dorpje San Mateo, is een favoriet onder zowel locals als toeristen. Deze markt, die elk weekend plaatsvindt, is een geweldige plek om lokale producten en ambachten te ontdekken, zoals honing, kaas, wijn, aardewerk en mandenwerk. Het dorp San Mateo staat ook bekend om zijn prachtige landschap en landelijke charme, waardoor het een perfecte bestemming is voor een ontspannen dagje uit.

Arucas Markt

De Arucas Markt, gelegen in het historische stadje Arucas, is een kleine maar gezellige markt die elke zaterdag plaatsvindt. Je vindt er voornamelijk lokale producten zoals fruit, groenten, kaas en brood, evenals enkele ambachtelijke producten. Als je de markt bezoekt, neem dan ook de tijd om de prachtige kerk van San Juan Bautista te bewonderen, het neogotische meesterwerk dat het stadsbeeld van Arucas domineert.

In conclusie, Gran Canaria heeft een breed scala aan markten die je kunt verkennen tijdens je bezoek aan het eiland. Van traditionele dorpsmarkten tot levendige stadsmarkten, je zult zeker een markt vinden die bij je interesses past en een authentieke ervaring biedt. Vergeet niet om lokale producten te proeven, unieke souvenirs te kopen en te genieten van de warme en vriendelijke sfeer die elke markt op Gran Canaria te bieden heeft.