De Beste Plekken om te Genieten van de Vulkanen op Gran Canaria

23 mei 2023
De Beste Plekken om te Genieten van de Vulkanen op Gran Canaria

Gran Canaria is een van de meest populaire bestemmingen in de Canarische Eilanden. Dit prachtige eiland is niet alleen bekend om zijn adembenemende stranden, maar ook om zijn indrukwekkende vulkanische landschappen. In dit blogartikel zullen we de beste plekken delen om te genieten van de vulkanen op Gran Canaria. Dus pak je wandelschoenen en ontdek de verborgen schatten van dit prachtige eiland!

Roque Nublo

Roque Nublo is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Gran Canaria en mag zeker niet ontbreken op je lijstje van vulkanische plekken om te bezoeken. Dit indrukwekkende basaltblok bevindt zich in het centrum van het eiland en is met zijn 80 meter hoogte het op één na hoogste punt van Gran Canaria.

Het pad naar Roque Nublo is relatief eenvoudig en duurt ongeveer 30 minuten om te voltooien. Het uitzicht vanaf de top is absoluut adembenemend. Je kunt hier genieten van panoramische uitzichten op het omliggende vulkanische landschap, de naburige eilanden Tenerife en La Gomera en de Teide vulkaan op Tenerife.

Pico de las Nieves

Pico de las Nieves is het hoogste punt van Gran Canaria, met een hoogte van 1.949 meter. Dit vulkanische uitkijkpunt biedt spectaculaire uitzichten op het hele eiland en de omliggende zee. Op heldere dagen kun je zelfs de top van de Teide vulkaan op Tenerife zien.

Er zijn verschillende wandelroutes die je naar Pico de las Nieves leiden. Een van de meest populaire is de route vanaf de parkeerplaats bij het uitkijkpunt Degollada de Becerra. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en neemt je mee door dennenbossen, langs indrukwekkende rotsformaties en adembenemende landschappen.

Caldera de Bandama

De Caldera de Bandama is een enorme vulkanische krater met een diameter van ongeveer 1 km en een diepte van 200 meter. Deze krater is ontstaan door een vulkaanuitbarsting zo'n 5.000 jaar geleden en is nu een van de meest indrukwekkende geologische bezienswaardigheden op Gran Canaria.

Je kunt de krater zowel vanaf de rand als vanuit het binnenste deel verkennen. Er is een uitkijkpunt aan de rand van de krater, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de Caldera, de omliggende wijngaarden en de zee. Als je avontuurlijk bent, kun je ook afdalen naar de bodem van de krater en de unieke flora en fauna van dit vulkanische landschap ontdekken. Houd er rekening mee dat de afdaling en de klim terug steil en uitdagend kunnen zijn, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat.

Barranco de Guayadeque

Barranco de Guayadeque is een van de grootste en meest indrukwekkende ravijnen op Gran Canaria. Dit gebied is rijk aan vulkanische geschiedenis, met zijn steile rotswanden, grotwoningen en weelderige vegetatie. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de spectaculaire vulkanische landschappen van het eiland.

Er zijn verschillende wandelroutes in Barranco de Guayadeque die je langs de vulkanische formaties, prehistorische nederzettingen en door de prachtige natuur leiden. Een van de populairste routes is de wandeling naar de Cueva Bermeja, een indrukwekkende grotwoning die een idee geeft van hoe de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria leefden.

Cumbre Vieja

Cumbre Vieja is een bergketen in het zuidwesten van Gran Canaria en maakt deel uit van het Nublo Rural Park. Dit vulkanische gebied staat bekend om zijn unieke landschappen, met dennenbossen, lavavelden en indrukwekkende rotsformaties. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de rust en schoonheid van de vulkanische natuur.

Een van de meest aanbevolen wandelroutes in Cumbre Vieja is de wandeling naar de Cruz de Tejeda, een kruispunt van paden waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het vulkanische landschap en de omliggende bergen. Deze wandeling duurt ongeveer 4 uur en is geschikt voor wandelaars met enige ervaring.

Gran Canaria is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars die op zoek zijn naar een unieke vulkanische ervaring. Van de indrukwekkende Roque Nublo tot de weelderige Barranco de Guayadeque, er zijn tal van plekken om te genieten van de adembenemende vulkanische landschappen van dit prachtige eiland. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je zult ongetwijfeld enkele van de meest spectaculaire uitzichten van je leven vastleggen!