De beste plekken om te genieten van de wijnen op Gran Canaria

17 mei 2023
De beste plekken om te genieten van de wijnen op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de prachtige Canarische Eilanden, is een paradijs voor wijnliefhebbers. Dit eiland staat niet alleen bekend om zijn adembenemende stranden en natuur, maar ook om de uitstekende wijnen die er geproduceerd worden. Met een gunstig klimaat en vruchtbare vulkanische grond is Gran Canaria een perfecte plek om wijnstokken te laten groeien. In dit blogbericht nemen we je mee op een wijnreis en ontdekken we enkele van de beste plekken op Gran Canaria om te genieten van de lokale wijnen.

1. Bezoek de wijngaarden en wijnhuizen

Het eiland Gran Canaria herbergt verschillende wijngaarden en wijnhuizen die uitstekende wijnen produceren. Neem deel aan een wijnproeverij en rondleiding in een van de lokale wijnhuizen om meer te weten te komen over het wijnproductieproces en de unieke kenmerken van de wijnen van Gran Canaria.

Bodega Los Berrazales

Bodega Los Berrazales, gelegen in het prachtige Agaete-dal, staat bekend om zijn bekroonde wijnen en tropische fruitproductie. Maak een rondleiding door de wijngaard en geniet van een heerlijke proeverij van de lokale wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen, evenals de beroemde rum van het eiland.

Bodega La Montaña

Bodega La Montaña, gevestigd in San Mateo, is een van de oudste wijnhuizen op Gran Canaria en produceert al meer dan een eeuw wijn. Bezoek de wijngaard, leer over de geschiedenis van het wijnhuis en proef enkele van hun uitstekende wijnen, zoals de Caldera Bandama-wijn, gemaakt van de Malvasía-druif.

Bodega Bentayga

Bodega Bentayga, gelegen in Tejeda, is een kleine, familiebedrijf wijnmakerij die bekend staat om zijn biologische wijnen. Neem deel aan een rondleiding door de wijngaard en proef enkele van hun heerlijke wijnen, zoals de Bentayga Blanco Seco en Bentayga Tinto Barrica.

2. Geniet van lokale wijnen in wijnbars en -winkels

Naast het bezoeken van wijngaarden en wijnhuizen, zijn er ook tal van wijnbars en -winkels op Gran Canaria waar je kunt genieten van de lokale wijnen. Hier zijn enkele van de beste plekken om wijnen uit Gran Canaria te proeven:

La Tintorería Vinoteca

La Tintorería Vinoteca, gelegen in Las Palmas, is een gezellige wijnbar waar je kunt genieten van een uitgebreide selectie wijnen uit Gran Canaria en de rest van de wereld. Proef een glas van de heerlijke lokale wijn, vergezeld van tapas, lokale kazen en vleeswaren.

El Gusto por el Vino

El Gusto por el Vino, ook gelegen in Las Palmas, is een wijnwinkel en bar die een grote selectie wijnen uit Gran Canaria en de nabijgelegen eilanden aanbiedt. Bezoek de winkel om een fles wijn te kopen om mee naar huis te nemen, of neem plaats in de wijnbar om te genieten van een glas wijn in een ontspannen sfeer.

La Cava de Aguimes

La Cava de Aguimes, gelegen in het historische stadje Aguimes, is een charmante wijnbar waar je kunt genieten van lokale wijnen, evenals heerlijke tapas en lokale gerechten. Probeer een glas van de wijn van het huis, gemaakt van de Listán Negro-druif, terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

3. Wijnfestivals en evenementen

Gran Canaria organiseert elk jaar verschillende wijnfestivals en evenementen waar je de lokale wijnen kunt proeven en meer kunt leren over de wijntradities van het eiland. Enkele van de populaire wijnfestivals op Gran Canaria zijn:

Fiesta de la Vendimia

Fiesta de la Vendimia, oftewel het Oogstfeest, wordt elk jaar in september gevierd in verschillende steden en dorpen op Gran Canaria. Het festival markeert het einde van de druivenoogst en biedt wijnproeverijen, muziek, dans en lokale gerechten.

Wine and Cheese Fair

De Wine and Cheese Fair, georganiseerd in Santa Brígida, is een jaarlijks evenement waar je kunt genieten van heerlijke lokale wijnen, kazen en andere gastronomische producten. Het evenement trekt wijnproducenten en kaasmakers van over het hele eiland en biedt proeverijen, workshops en live entertainment.

Ruta del Vino

Ruta del Vino, oftewel de Wijnroute, is een evenement dat meerdere keren per jaar plaatsvindt en bezoekers de kans biedt om enkele van de beste wijnhuizen en wijngaarden van Gran Canaria te bezoeken. Het evenement omvat rondleidingen, wijnproeverijen, gastronomische ervaringen en culturele activiteiten.

In conclusie, Gran Canaria is een schatkamer voor wijnliefhebbers, met zijn unieke wijnen, prachtige wijngaarden en wijnhuizen, gezellige wijnbars en -winkels, en levendige wijnfestivals. Als je dit prachtige eiland bezoekt, zorg er dan voor dat je de tijd neemt om te genieten van de wijnen van Gran Canaria en de rijke wijntradities van het eiland te ontdekken. Proost!