De beste plekken om te genieten van de zee op Gran Canaria

12 juni 2023
De beste plekken om te genieten van de zee op Gran Canaria

Gran Canaria is een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan en een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Het staat bekend om zijn zonnige klimaat, prachtige stranden en kristalheldere water. In dit artikel ontdek je de beste plekken om te genieten van de zee op Gran Canaria.

Playa de Maspalomas

Maspalomas is een van de bekendste en meest bezochte stranden van Gran Canaria. Het ligt in het zuiden van het eiland en is beroemd om zijn enorme zandduinen en het natuurreservaat. Het strand strekt zich uit over 6 kilometer en biedt alle faciliteiten die je nodig hebt voor een perfecte dag aan zee, zoals ligbedden, parasols, douches en strandbars.

Het kristalheldere water is ideaal om te zwemmen en het strand is breed genoeg om te genieten van diverse watersporten, zoals kitesurfen, windsurfen en stand-up paddleboarden. Bovendien is het strand ook een populaire plek om te zonnebaden of een wandeling te maken langs de waterlijn.

Playa de Amadores

Playa de Amadores is een ander prachtig strand gelegen aan de zuidwestkust van Gran Canaria. Het is een kunstmatig aangelegd strand met goudkleurig zand en kalme, azuurblauwe wateren. Het strand is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen vanwege het ondiepe water en de veilige zwemomstandigheden.

Er zijn tal van voorzieningen op het strand, waaronder ligbedden, parasols, douches en een verscheidenheid aan restaurants en bars aan de boulevard. Je kunt hier ook waterfietsen huren of deelnemen aan diverse watersportactiviteiten, zoals snorkelen, duiken en jetskiën.

Playa de Puerto Rico

Puerto Rico is een populaire badplaats gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria. Het strand van Puerto Rico is een ideaal toevluchtsoord voor zonaanbidders en watersportliefhebbers. Dit goudgele zandstrand is omringd door groene heuvels en biedt een perfecte omgeving om te ontspannen en te genieten van de zon.

Er zijn tal van faciliteiten op het strand, zoals ligbedden, parasols, douches en kleedkamers. Daarnaast is het strand ook een uitstekende plek om te genieten van watersporten zoals jetskiën, parasailen en bananenboottochten.

Las Canteras

Las Canteras is het langste stadsstrand van Gran Canaria en bevindt zich in de hoofdstad Las Palmas. Het strand is geliefd bij zowel toeristen als de lokale bevolking en biedt een levendige sfeer met tal van restaurants, bars en winkels in de buurt.

Het strand is beroemd om zijn natuurlijke rif, La Barra, dat zich uitstrekt over een groot deel van het strand en zorgt voor kalme wateren om te zwemmen en te snorkelen. Aan de andere kant van het rif vind je een uitstekende plek om te surfen, wat Las Canteras tot een populaire surfspot maakt.

Playa de GüiGüi

Voor de avontuurlijke reiziger die op zoek is naar een afgelegen en ongerept strand, is Playa de GüiGüi de perfecte keuze. Dit afgelegen strand aan de westkust van Gran Canaria is alleen bereikbaar per boot of na een uitdagende wandeling door de bergen.

Het zwarte zandstrand wordt omgeven door indrukwekkende kliffen en biedt een unieke en rustige omgeving om te genieten van de zee. Aangezien er geen faciliteiten zijn op dit strand, is het aan te raden om voldoende eten, drinken en zonnebrandcrème mee te nemen.

Playa de Anfi del Mar

Anfi del Mar is een kunstmatig aangelegd strand aan de zuidwestkust van Gran Canaria. Het witte Caribische zand en het turquoise water geven je het gevoel alsof je in een tropisch paradijs bent beland. Het strand is omgeven door weelderige tuinen en palmbomen en biedt een ontspannen sfeer om te genieten van de zee.

Het strand is uitgerust met alle nodige faciliteiten, zoals ligbedden, parasols, douches en kleedkamers. Daarnaast zijn er tal van watersportmogelijkheden, zoals kajakken, zeilen en snorkelen.

Gran Canaria is een paradijs voor strand- en zeeliefhebbers, met tal van prachtige stranden die geschikt zijn voor elke smaak en voorkeur. Of je nu op zoek bent naar een levendige stadsstrand, een afgelegen en ongerepte kustlijn, of een familievriendelijke plek om te ontspannen, het eiland heeft het allemaal. Ontdek deze prachtige bestemming en geniet van de zee op Gran Canaria!