De beste plekken om te genieten van de zeevruchten op Gran Canaria

4 juni 2023
De beste plekken om te genieten van de zeevruchten op Gran Canaria

Gran Canaria is niet alleen een prachtig eiland met een aangenaam klimaat, maar het staat ook bekend om zijn heerlijke zeevruchten. De nabijheid van de Atlantische Oceaan zorgt voor een overvloed aan verse vis en zeevruchten die op verschillende manieren worden bereid in de lokale keuken. In deze blogpost ontdek je de beste plekken op Gran Canaria om te genieten van de meest verrukkelijke zeevruchten.

1. Restaurante El Cenador Grill

El Cenador Grill is gelegen in Meloneras, een luxe toeristisch gebied in het zuiden van Gran Canaria. Dit restaurant staat bekend om zijn uitstekende zeevruchten, zoals gegrilde vis, inktvis en garnalen. Het heeft een stijlvolle en moderne inrichting en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de vuurtoren van Maspalomas. Een van de populairste gerechten hier is de verse vis van de dag, meestal geserveerd met aardappelen en groenten. Mis zeker de gamba's al ajillo niet, een klassiek Spaans gerecht met knoflookgarnalen.

2. La Marinera

La Marinera is gelegen in Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, en is een populaire keuze onder de lokale bevolking voor zeevruchten. Dit restaurant bevindt zich aan het strand van Las Canteras en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het menu bevat een breed scala aan zeevruchten, zoals gegrilde vis, gefrituurde inktvis en paella. La Marinera is ook een uitstekende plek om te genieten van een traditionele Canarische stoofpot met vis, aardappelen en groenten, genaamd caldereta.

3. Restaurante Los Guayres

Los Guayres is gelegen in het charmante dorpje Puerto de Mogán, ook wel bekend als "het Venetië van Gran Canaria". Dit bekroonde restaurant serveert een mix van traditionele Canarische en moderne gerechten, met de nadruk op verse, lokale ingrediënten. De zeevruchten zijn van hoge kwaliteit en worden op een creatieve manier gepresenteerd. Probeer de inktvis gevuld met garnalen en gekonfijte tomaat, of de gegrilde tonijn met aardappelpuree en truffelolie. Het restaurant biedt ook een indrukwekkende wijnkaart met lokale en internationale wijnen.

4. La Aquarela

La Aquarela is een elegant restaurant gelegen aan het strand van Playa de Arguineguín. Het staat bekend om zijn verfijnde keuken en uitstekende service. De zeevruchten zijn van topkwaliteit en worden op een innovatieve manier bereid, met gerechten zoals rode mul met mango en koriander of zeebaars met zwarte rijst en inktvis. Het restaurant heeft een groot terras met een prachtig uitzicht op de zee, waardoor het een perfecte locatie is voor een romantisch diner bij zonsondergang.

5. Qué Leche

Qué Leche is een trendy tapasbar in het hart van Las Palmas. Ondanks dat het niet uitsluitend een zeevruchtenrestaurant is, biedt het menu een verscheidenheid aan heerlijke zeevruchtentapas. Probeer de gegrilde octopus met zoete aardappelpuree en paprikapoeder, of de gebakken sardines met tomatensalsa en avocado. Qué Leche heeft ook een uitgebreide wijnkaart en een gezellige sfeer, waardoor het een ideale plek is om te genieten van een ontspannen avond met vrienden.

6. Restaurante El Novillo Precoz

El Novillo Precoz is een familierestaurant in het centrum van Playa del Inglés, dat al meer dan 30 jaar bestaat. Hoewel het vooral bekend staat om zijn steaks, biedt het restaurant ook een uitstekende selectie van zeevruchten. De vissoep is een populair voorgerecht, gevolgd door gerechten zoals gegrilde zwaardvis of zeebaars in zoutkorst. Het restaurant heeft een vriendelijke, informele sfeer en is een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen.

7. Casa Carmelo

Casa Carmelo, gelegen in het vissersdorpje Agaete, is een gezellig restaurant gespecialiseerd in zeevruchten. De eigenaar, Carmelo, is een gepassioneerde kok die trots is op zijn vers gevangen vis en innovatieve gerechten. Het menu bevat een scala aan smaakvolle opties, zoals gegrilde sardines, gefrituurde inktvis en zeebaars met knoflook en peterselie. Mis zeker niet de lokale specialiteit, vieja sancochada, een traditioneel gekookte papegaaivis geserveerd met zoete aardappelen en mojo saus.

Gran Canaria is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten. De rijke culinaire traditie van het eiland en de overvloed aan verse vis en zeevruchten zorgen voor een onvergetelijke smaakervaring. Of je nu kiest voor een elegant diner bij zonsondergang of een informele tapasavond, de beste plekken om te genieten van zeevruchten op Gran Canaria zullen je niet teleurstellen.