De beste plekken om te genieten van de zonsopgang op Gran Canaria

29 mei 2023
De beste plekken om te genieten van de zonsopgang op Gran Canaria

Gran Canaria, het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige landschappen, diverse klimaten en adembenemende zonsopgangen. Het eiland biedt talloze plekken waar je kunt genieten van de eerste zonnestralen van de dag, terwijl je de schoonheid van de natuur en de rust van de ochtend ervaart. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken op Gran Canaria bespreken om van een prachtige zonsopgang te genieten.

1. Roque Nublo

Roque Nublo, een van de meest iconische symbolen van Gran Canaria, is een enorme rotsformatie die hoog boven het landschap uittorent. Dit natuurlijke monument, gelegen in het centrum van het eiland, biedt een spectaculair uitzicht op de zonsopgang. De vroege ochtend is de beste tijd om hier te wandelen, aangezien de temperaturen dan aangenamer zijn en je de drukte kunt vermijden. Zorg ervoor dat je een goede camera meeneemt om de magie van de zonsopgang vast te leggen terwijl de eerste zonnestralen Roque Nublo verlichten.

2. Pico de las Nieves

Pico de las Nieves is het hoogste punt van Gran Canaria en biedt een ongeëvenaard panorama van het eiland. Op heldere dagen kun je zelfs de naburige eilanden Tenerife, La Palma en El Hierro zien. De zonsopgang vanaf dit uitkijkpunt is absoluut adembenemend en zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Het is aan te raden om vroeg te vertrekken en warme kleding mee te nemen, aangezien het op deze hoogte behoorlijk koud kan zijn, vooral in de vroege ochtend.

3. Maspalomas Duinen

De Maspalomas Duinen, gelegen in het zuiden van Gran Canaria, zijn een uitgestrekt gebied van gouden zandduinen die zich uitstrekken langs de kust. Dit unieke landschap biedt een spectaculaire achtergrond voor het bekijken van de zonsopgang. De duinen zijn gemakkelijk te bereiken en je kunt er eenvoudig een plek vinden om te zitten en te genieten van het uitzicht. Zorg ervoor dat je op tijd aankomt om de zon langzaam op te zien komen boven de horizon, terwijl de duinen worden verlicht door het warme, gouden licht.

4. Puerto de Mogán

Puerto de Mogán, ook wel het 'Kleine Venetië' van Gran Canaria genoemd, is een pittoresk vissersdorp aan de zuidwestkust van het eiland. De haven van dit charmante dorpje biedt een prachtig uitzicht op de zonsopgang boven de Atlantische Oceaan. Je kunt rustig langs de kustlijn wandelen of een kopje koffie drinken in een van de vele cafés aan de haven terwijl je geniet van het uitzicht. Het kalme water van de haven, de kleurrijke huizen en de opkomende zon zorgen samen voor een perfecte ochtend op Gran Canaria.

5. Mirador del Balcon

Mirador del Balcon, gelegen aan de westkust van Gran Canaria, is een spectaculair uitkijkpunt dat uitkijkt over de kliffen en de oceaan. Hoewel het vooral bekend staat om zijn zonsondergangen, is de zonsopgang hier ook een prachtig schouwspel. Het panoramische uitzicht op de kustlijn en de oceaan, samen met de opkomende zon, zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Zorg ervoor dat je warme kleding meeneemt, aangezien het op deze hoogte vrij winderig en koud kan zijn.

6. Playa de Las Canteras

Playa de Las Canteras, gelegen in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria, is een van de mooiste stadsstranden ter wereld. De zonsopgang aan dit strand is een geweldige manier om je dag te beginnen, vooral als je verblijft in Las Palmas. Je kunt een vroege ochtendwandeling maken langs de promenade of ontspannen op het zand terwijl je geniet van de zonsopgang boven de oceaan. Het is ook een geweldige plek om te fotograferen, met de kleurrijke gebouwen en het levendige stadsleven als achtergrond.

Gran Canaria is een eiland vol prachtige plekken om te genieten van de zonsopgang. Of je nu de voorkeur geeft aan berglandschappen, zandduinen of kustgebieden, er is altijd een perfecte plek om te genieten van de eerste zonnestralen van de dag. Dus zet je wekker, trek je wandelschoenen aan en bereid je voor op een onvergetelijke ochtend op Gran Canaria terwijl je de zon ziet opkomen op een van deze geweldige locaties.