De beste plekken om te genieten van het uitzicht op Gran Canaria

3 september 2023
De beste plekken om te genieten van het uitzicht op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de meest betoverende en populaire eilanden van de Canarische Eilanden, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, avonturiers en fotografen. Met zijn dramatische landschappen, weelderige vegetatie en adembenemende uitzichten is het geen wonder dat het eiland jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. In dit artikel delen we de beste plekken om te genieten van het spectaculaire uitzicht op Gran Canaria, zodat je je reis naar dit prachtige eiland nog onvergetelijker kunt maken.

Roque Nublo

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Gran Canaria is Roque Nublo, een indrukwekkende basaltrots die uit de grond rijst op een hoogte van 1.813 meter. Deze natuurlijke wolkenkrabber is de op twee na hoogste piek van het eiland en biedt ongelooflijke panoramische uitzichten over het omliggende landschap. Het pad naar de top is relatief eenvoudig en duurt ongeveer een uur. Bij helder weer kun je zelfs de naburige eilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro aan de horizon zien liggen.

Mirador del Balcon

Gelegen aan de westkust van Gran Canaria, biedt Mirador del Balcon een van de meest spectaculaire uitzichten op de ruige kliffen en de glinsterende Atlantische Oceaan. Het uitkijkplatform is bereikbaar via een korte wandeling vanaf de parkeerplaats en biedt een onvergetelijk panorama van de kustlijn, met name bij zonsondergang wanneer de lucht wordt gevuld met levendige kleuren.

Pico de las Nieves

Pico de las Nieves, de hoogste piek van Gran Canaria met een hoogte van 1.949 meter, is een andere uitstekende locatie om te genieten van het adembenemende uitzicht op het eiland. Vanaf de top heb je een panoramisch uitzicht op het centrale bergachtige gebied van het eiland, het zuidelijke deel met zijn zandduinen en de groene valleien in het noorden. Het is ook een geweldige plek om te genieten van de sterrenhemel op heldere nachten.

Mirador de Degollada de La Yegua

Mirador de Degollada de La Yegua is een schilderachtig uitkijkpunt dat zich bevindt op een bergpas tussen de gemeenten San Bartolome de Tirajana en Fataga. Het biedt prachtige uitzichten op de diepe kloven en de pittoreske vallei van Fataga, die vaak wordt aangeduid als de "Vallei van de Duizend Palmen". Dit uitkijkpunt is gemakkelijk bereikbaar met de auto en heeft een parkeerplaats in de buurt.

Mirador de Bandama

De Bandama-krater, gelegen in het noordoosten van Gran Canaria, is een indrukwekkend vulkanisch landschap dat het resultaat is van een explosieve uitbarsting zo'n 5.000 jaar geleden. Mirador de Bandama biedt een spectaculair uitzicht op zowel de krater als de omliggende wijngaarden en de Tafira-hooglanden. Het uitkijkpunt is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving die je naar de bodem van de krater leiden.

Mirador del Faro de Sardina

Mirador del Faro de Sardina, gelegen aan de noordkust van Gran Canaria, is een schilderachtige plek met een charmante witte vuurtoren die trots uitkijkt over de Atlantische Oceaan. Het uitkijkpunt biedt een prachtig uitzicht op de ruige kustlijn en de oceaan, en is een ideale plek om te genieten van de frisse zeelucht en de rustgevende golven van de zee.

Mirador de Los Poetas

Dit uitkijkpunt, gelegen in het Parque Natural de Tamadaba, biedt een adembenemend uitzicht op de groene bergen, de diepe ravijnen en de Atlantische Oceaan. Mirador de Los Poetas is vernoemd naar de beroemde Spaanse dichters Rafael Alberti en Pedro Garcia Cabrera, die hier hun inspiratie vonden. Het uitkijkpunt is bereikbaar via een korte, maar enigszins steile wandeling vanaf de parkeerplaats.

Mirador de San Pedro

Mirador de San Pedro, gelegen aan de noordkust van Gran Canaria, biedt een spectaculair uitzicht op de ruige kustlijn, de Atlantische Oceaan en de charmante vissersdorpjes Agaete en Puerto de Las Nieves. Het uitkijkpunt is bereikbaar via een korte wandeling vanaf de hoofdweg en er zijn picknicktafels en bankjes om te ontspannen en te genieten van het uitzicht.

Mirador de la Sorrueda

Mirador de la Sorrueda is een schilderachtig uitkijkpunt gelegen in de bergen van het zuidoosten van Gran Canaria. Het biedt een prachtig uitzicht op het stuwmeer Presa de la Sorrueda, de palmbomen van Santa Lucia en de omliggende bergen. Het uitkijkpunt is gemakkelijk bereikbaar met de auto en is een ideale plek voor een ontspannen picknick.

Conclusie

Gran Canaria is een eiland met een overvloed aan spectaculaire uitzichten, en de bovengenoemde uitkijkpunten zijn slechts een paar van de vele geweldige plekken om te genieten van het adembenemende landschap. Of je nu een fervent wandelaar, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een ontspannen vakantie, Gran Canaria biedt onvergetelijke ervaringen en ongelooflijke uitzichten die je zeker zullen inspireren.