De beste plekken om te joggen op Gran Canaria

14 juni 2023
De beste plekken om te joggen op Gran Canaria

Gran Canaria, een eiland dat bekend staat om zijn prachtige zandstranden, indrukwekkende natuurlijke landschappen en aangenaam klimaat, is een waar paradijs voor joggers en hardlopers. Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent of gewoon op zoek bent naar een mooie plek om je dagelijkse jogroutine te voltooien, Gran Canaria biedt talloze opties voor alle niveaus. In dit blogbericht ontdek je de beste plekken om te joggen op Gran Canaria, zodat je je sportschoenen kunt aantrekken en kunt genieten van de adembenemende uitzichten terwijl je kilometers maakt.

1. Las Canteras Strand

Een van de populairste plekken om te joggen op Gran Canaria is Las Canteras, een 3 kilometer lang gouden zandstrand gelegen in de hoofdstad Las Palmas. Joggen langs de promenade van Las Canteras biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de oceaan, maar ook een vlakke en goed onderhouden route. Dit maakt het ideaal voor beginners of degenen die liever op een gelijkmatige ondergrond lopen.

Het strand is meestal het drukst in de ochtend en late namiddag, dus als je de drukte wilt vermijden, probeer dan je jog te plannen tijdens de rustigere uren. Bovendien zijn er langs de promenade veel fitnessapparaten en oefenstations beschikbaar, waardoor je je training kunt variëren en aanvullen met krachtoefeningen.

2. Parque Doramas

Parque Doramas is een prachtig groen park in het hart van Las Palmas. Dit park is perfect voor hardlopers die de voorkeur geven aan schaduwrijke paden en groene omgevingen. Het park heeft verschillende onverharde paden, evenals enkele verharde delen, waardoor het geschikt is voor alle soorten joggers.

Dankzij de weelderige vegetatie en de talrijke fonteinen en vijvers in het park, is Parque Doramas een verademing in de stad. Het biedt een rustige en vredige sfeer om in te joggen, weg van het verkeer en de drukte van het stadsleven.

3. Maspalomas Duinen

De Maspalomas Duinen, gelegen in het zuiden van Gran Canaria, zijn een unieke en uitdagende plek om te joggen. Dit natuurreservaat bestaat uit uitgestrekte zandduinen die grenzen aan een prachtig strand, waardoor het een perfecte plek is voor een intensievere training.

Joggen in de duinen vergt wat meer inspanning vanwege het zachte zand, maar het biedt een geweldige kans om je uithoudingsvermogen en kracht te vergroten. Bovendien zijn de uitzichten op de oceaan en het omringende landschap absoluut de moeite waard. Houd er rekening mee dat het gebied erg zonnig en warm kan zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt en zonnebrandcrème aanbrengt.

4. Parque Natural de Tamadaba

Voor de avontuurlijke joggers is het Tamadaba natuurpark een uitstekende keuze. Dit uitgestrekte natuurgebied in het noordwesten van Gran Canaria biedt een diversiteit aan landschappen, van dennenbossen tot rotsachtige kliffen en bergachtige terreinen.

Het park heeft verschillende wandel- en joggingpaden, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Dit maakt het geschikt voor zowel beginners als ervaren joggers die op zoek zijn naar meer uitdagende routes. Het wordt aanbevolen om een kaart van het gebied te raadplegen en de weersomstandigheden te controleren voordat je op pad gaat, aangezien sommige delen van het park vrij afgelegen zijn.

5. Barranco de Los Cernícalos

Barranco de Los Cernícalos is een prachtige kloof gelegen in het oosten van Gran Canaria, en is een ideale plek voor joggers die op zoek zijn naar een schilderachtige en rustige route. De kloof heeft een verscheidenheid aan paden die door de weelderige vegetatie en langs kabbelende beekjes leiden, waardoor het een oase van rust en sereniteit is.

Het terrein in Barranco de Los Cernícalos kan soms rotsachtig en ongelijk zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en geschikte schoenen te dragen. Hoewel het gebied relatief klein is, zijn er verschillende paden om te verkennen en te genieten, waardoor het een uitstekende plek is voor een middellange tot lange jog.

Gran Canaria is een eiland met eindeloze mogelijkheden voor joggers en hardlopers. Van gouden zandstranden en groene parken tot uitdagende duinen en bergachtige terreinen, er is een plek voor iedereen om van te genieten. Trek je hardloopschoenen aan en ontdek de prachtige landschappen en adembenemende uitzichten terwijl je aan je gezondheid werkt.