De beste plekken om te wakeboarden op Gran Canaria

22 augustus 2023
De beste plekken om te wakeboarden op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de populairste vakantiebestemmingen in de Canarische Eilanden, is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Met zijn prachtige kustlijn, kristalhelder water en het hele jaar door warm klimaat, biedt het eiland uitstekende mogelijkheden voor verschillende watersporten, waaronder wakeboarden. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken om te wakeboarden op Gran Canaria presenteren, zodat u uw vakantie vol adrenaline kunt plannen.

Anfi del Mar

Anfi del Mar, gelegen aan de zuidwestkust van Gran Canaria, is een van de meest populaire wakeboardspots op het eiland. Het strand van Anfi del Mar is bekend om zijn kalme wateren en witte zand, waardoor het perfect is voor beginners die wakeboarden willen leren. Daarnaast is er een wakeboardschool op het strand, waar je lessen kunt nemen met gekwalificeerde instructeurs. Het gebied beschikt ook over tal van restaurants en bars waar je kunt ontspannen na een opwindende dag op het water.

Playa de Mogan

Playa de Mogan, ook wel bekend als "Klein Venetië" vanwege de charmante kanalen en bruggen, is een andere uitstekende locatie om te wakeboarden op Gran Canaria. Het strand van Playa de Mogan biedt rustige wateren en een prachtig uitzicht op de jachthaven en de kleurrijke huizen. Wakeboardscholen zijn beschikbaar in de buurt, waar u materiaal kunt huren en lessen kunt nemen van ervaren instructeurs. Bovendien is de omgeving van Playa de Mogan perfect om te ontspannen na een actieve dag, met zijn gezellige cafés, visrestaurants en boetieks.

Pasito Blanco

Pasito Blanco, een kleine jachthaven gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria, is een ideale locatie voor wakeboarden vanwege het rustige water en de nabijheid van andere watersportfaciliteiten. Wakeboardliefhebbers kunnen materiaal huren bij de lokale watersportwinkel en lessen volgen bij de wakeboardschool in de buurt. Na een opwindende wakeboardsessie kunt u ontspannen op het nabijgelegen strand of genieten van een verfrissend drankje in een van de bars rond de jachthaven.

Bahía Feliz

Bahía Feliz, gelegen aan de oostkust van Gran Canaria, is een uitstekende plek om te wakeboarden, vooral voor beginners. Het strand beschikt over kalme wateren en een zachte zeebodem, waardoor het perfect is voor degenen die nog onzeker zijn op het wakeboard. Er zijn verschillende wakeboardscholen in de omgeving, waar u materiaal kunt huren en lessen kunt volgen met ervaren instructeurs. Na een dag vol actie kunt u ontspannen in een van de vele restaurants en bars in Bahía Feliz of een wandeling maken langs de promenade.

Playa del Ingles

Playa del Ingles, een van de meest bekende stranden van Gran Canaria, is ook een populaire locatie voor wakeboarden. Hoewel het strand vaak druk is, zijn er verschillende wakeboardscholen waar u materiaal kunt huren en lessen kunt nemen. De golven kunnen hier soms wat uitdagender zijn, wat het perfect maakt voor meer ervaren wakeboarders die hun vaardigheden willen verbeteren. In de omgeving van Playa del Ingles vindt u tal van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden om uw dag op een leuke manier af te sluiten.

Arguineguin

Arguineguin, een charmant vissersdorpje aan de zuidwestkust van Gran Canaria, is een geweldige plek om te wakeboarden. Het strand van Arguineguin biedt rustige wateren en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Er zijn verschillende wakeboardscholen in de buurt waar u materiaal kunt huren en lessen kunt nemen. Na een dag op het water kunt u ontspannen in een van de vele visrestaurants in het dorp of genieten van een prachtige zonsondergang vanaf de promenade.

Gran Canaria is een waar paradijs voor wakeboardliefhebbers, met tal van prachtige locaties om deze opwindende watersport te beoefenen. Of u nu een beginner bent die net begint met wakeboarden, of een ervaren rijder die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, Gran Canaria heeft het allemaal. Vergeet niet om altijd veiligheidsmaatregelen te nemen en lokale instructies te volgen om het meeste uit uw wakeboardervaring te halen. Geniet van uw tijd op het water en ontdek de adrenalinekick van wakeboarden op Gran Canaria!