De beste plekken om te waterskiën op Gran Canaria

3 mei 2023
De beste plekken om te waterskiën op Gran Canaria

Gran Canaria is een paradijs voor watersportliefhebbers. Dankzij het gunstige klimaat, de prachtige stranden en de kristalheldere wateren is het eiland een populaire bestemming voor waterskiërs van over de hele wereld. Of je nu een ervaren waterskiër bent of net begint, Gran Canaria biedt een scala aan mogelijkheden om aan de slag te gaan met deze opwindende sport. In dit blog laten we je kennismaken met de beste plekken om te waterskiën op Gran Canaria. Pak je ski's en zwemvest en ga mee op ontdekkingstocht!

Anfi del Mar

Anfi del Mar is een van de meest populaire watersportbestemmingen op Gran Canaria. Deze prachtige baai ligt aan de zuidwestkust van het eiland en beschikt over een rustig, beschut strand met kalme wateren, perfect om te leren waterskiën. Hier vind je een aantal waterskischolen waar je lessen kunt nemen, ongeacht je vaardigheidsniveau. Daarnaast biedt Anfi del Mar tal van andere watersportactiviteiten aan, zoals jetskiën, paddleboarding en zeilen. Na een dag vol watersportplezier kun je ontspannen in een van de vele restaurants en bars die zich rond de baai bevinden.

Puerto Rico

Puerto Rico, gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria, is een toeristische hotspot met een bruisend nachtleven en talloze watersportmogelijkheden. Het strand van Puerto Rico is ideaal voor waterskiën, met kalme wateren en voldoende ruimte om je vaardigheden te oefenen en te verbeteren. Er zijn meerdere watersportcentra langs het strand waar je uitrusting kunt huren en lessen kunt nemen. Puerto Rico is ook een uitstekende uitvalsbasis om andere watersporten te proberen, zoals windsurfen, duiken en parasailing.

Playa del Inglés

Playa del Inglés is een van de beroemdste stranden van Gran Canaria. Het is een uitgestrekt, gouden zandstrand dat zich uitstrekt over ongeveer 3 kilometer en is een paradijs voor watersportliefhebbers. Dankzij de constante wind is Playa del Inglés een uitstekende plek om te waterskiën. Er zijn verschillende watersportcentra langs het strand waar je uitrusting kunt huren en lessen kunt nemen. Vergeet niet om ook te genieten van de vele andere activiteiten die Playa del Inglés te bieden heeft, zoals surfen, kitesurfen en beachvolleybal.

Pasito Blanco

Pasito Blanco is een kleine, exclusieve jachthaven aan de zuidkust van Gran Canaria en een ideale plek voor waterskiën. Het biedt veilige, kalme wateren en is minder druk dan sommige andere stranden op het eiland. Je kunt hier terecht bij een aantal watersportcentra om uitrusting te huren en lessen te nemen. Pasito Blanco is ook een geweldige plek om andere watersporten te beoefenen, zoals zeilen, duiken en vissen. Na een dag op het water kun je ontspannen in een van de luxe restaurants of bars in de jachthaven.

Maspalomas

Maspalomas, gelegen aan de zuidoostkust van Gran Canaria, is beroemd om zijn indrukwekkende zandduinen en kilometerslange zandstrand. Het is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers, en er zijn verschillende plaatsen langs het strand waar je kunt waterskiën. Er zijn meerdere watersportcentra waar je uitrusting kunt huren en lessen kunt nemen, zowel voor beginners als voor gevorderden. Maspalomas biedt ook verschillende andere watersportactiviteiten, zoals windsurfen, kitesurfen en paddleboarding.

Tips voor waterskiën op Gran Canaria

Voordat je het water op gaat, zijn hier enkele tips om je waterski-ervaring op Gran Canaria zo soepel en plezierig mogelijk te maken:

  1. Neem lessen: Als je nieuw bent in het waterskiën, is het verstandig om lessen te nemen bij een professionele instructeur. Dit helpt je om de basisbeginselen onder de knie te krijgen en zorgt ervoor dat je veilig en zelfverzekerd het water op gaat.
  2. Kies de juiste uitrusting: Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting hebt voordat je het water op gaat. Dit omvat een goed passend zwemvest, geschikte waterski's en een betrouwbare sleeptouw. Je kunt uitrusting huren bij de meeste watersportcentra op Gran Canaria.
  3. Wees respectvol voor andere watersporters: Gran Canaria is een populaire bestemming voor watersporters, dus het is belangrijk om respectvol te zijn voor anderen op het water. Houd voldoende afstand tot andere skiërs, surfers en zwemmers, en let op de lokale regels en voorschriften.
  4. Bescherm je huid tegen de zon: De zon op Gran Canaria kan behoorlijk intens zijn, vooral tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor gebruikt en draag beschermende kleding, zoals een rashguard, om je huid te beschermen tegen de zon.

Gran Canaria is een fantastische bestemming voor waterskiën, met tal van prachtige stranden en baaien om te verkennen. Of je nu een doorgewinterde waterskiër bent of net begint, er is voor ieder wat wils op dit prachtige eiland. Dus pak je ski's en zwemvest en ga op avontuur op de beste plekken om te waterskiën op Gran Canaria. Je zult gegarandeerd een onvergetelijke ervaring hebben!