De beste plekken om te zeilen op Gran Canaria

26 juni 2023
De beste plekken om te zeilen op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de prachtige Canarische Eilanden, is een paradijs voor zeilliefhebbers. Met zijn idyllische klimaat, kristalheldere water, en spectaculaire kustlijn, biedt dit eiland tal van mogelijkheden om van de zeilsport te genieten. In dit artikel delen we de beste plekken om te zeilen op Gran Canaria en geven we enkele tips om het meeste uit je zeilavontuur te halen.

1. Puerto Rico

Puerto Rico, gelegen aan de zuidwestelijke kust van het eiland, is een populaire bestemming voor zeilers en watersporters. De goed beschutte jachthaven biedt gemakkelijke toegang tot de Atlantische Oceaan en is een perfecte uitvalsbasis om de prachtige baaien en stranden van de omgeving te verkennen.

Puerto Rico staat bekend om zijn kalme wateren en stabiele windomstandigheden, waardoor zeilen hier het hele jaar door aangenaam is. Er zijn ook veel zeilscholen en bootverhuurbedrijven in de buurt, waardoor het een geweldige plek is voor zowel beginnende als ervaren zeilers.

2. Las Palmas

Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, is een andere uitstekende zeilbestemming op het eiland. De stad heeft een grote jachthaven, Puerto de la Luz, die zeilers een breed scala aan faciliteiten en diensten biedt. Las Palmas is ook de thuisbasis van enkele van de grootste zeilevenementen van het eiland, zoals de ARC (Atlantic Rally for Cruisers), een jaarlijkse transatlantische zeilregatta die van hier naar het Caribisch gebied gaat.

Vanuit Las Palmas kun je gemakkelijk de noord- en oostkust van Gran Canaria verkennen, waar je prachtige stranden, schilderachtige vissersdorpjes en indrukwekkende kliffen vindt. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in zeilcursussen, zijn er ook enkele zeilscholen in de stad die lessen aanbieden voor alle niveaus.

3. Pasito Blanco

Pasito Blanco, gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria, is een exclusieve jachthaven en zeilbestemming. De goed onderhouden faciliteiten en rustige omgeving maken het een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen zeilervaring. De jachthaven heeft ook een zeilclub, waar je kunt deelnemen aan zeilwedstrijden en sociale evenementen.

De nabijheid van Pasito Blanco tot enkele van de mooiste stranden van Gran Canaria, zoals Maspalomas en Meloneras, maakt het een geweldige uitvalsbasis om deze gouden zandstranden en kristalheldere wateren te verkennen. Bovendien biedt de jachthaven toegang tot de zuidelijke wateren van het eiland, waar je kunt genieten van uitstekende zeilomstandigheden en een overvloed aan zeedieren zoals dolfijnen en schildpadden kunt spotten.

4. Mogan

Mogan, ook wel bekend als "Klein Venetië" vanwege zijn pittoreske grachten en bruggen, is een charmant vissersdorp aan de zuidwestkust van Gran Canaria. De jachthaven van Mogan is een populaire plek voor zeiljachten en biedt uitstekende faciliteiten, waaronder een zeilclub en een duikcentrum.

Zeilen rond Mogan biedt de mogelijkheid om de indrukwekkende kliffen en grotten van de omgeving te verkennen, evenals enkele van de meest idyllische en afgelegen stranden van het eiland. Bovendien zijn de wateren rond Mogan rijk aan zeeleven, waardoor het een geweldige plek is om te snorkelen en duiken.

5. Agaete

Agaete, gelegen aan de noordwestkust van Gran Canaria, is een minder bekende maar even indrukwekkende zeilbestemming. De natuurlijke haven, Puerto de las Nieves, is omgeven door spectaculaire kliffen en biedt zeilers een unieke en rustige omgeving om van het water te genieten.

Agaete is ook de thuisbasis van enkele van de beste visrestaurants van het eiland, waardoor het een ideale plek is om te genieten van heerlijke lokale gerechten na een dag op zee. Bovendien biedt de nabijheid van het Tamadaba natuurpark zeilers de mogelijkheid om van het indrukwekkende landschap van Gran Canaria te genieten, zowel op het land als op zee.

Zeiltips voor Gran Canaria
  1. Weersomstandigheden controleren: Hoewel Gran Canaria het hele jaar door uitstekende zeilomstandigheden biedt, is het belangrijk om de weersvoorspelling en zeilinformatie te controleren voordat je het water op gaat.

  2. Zeilcursussen en verhuur: Als je geen eigen boot hebt of geen ervaren zeiler bent, zijn er tal van zeilscholen en bootverhuurbedrijven op het eiland die je kunnen helpen om van deze geweldige sport te genieten.

  3. Veiligheid aan boord: Zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsuitrusting aan boord hebt en dat iedereen aan boord weet hoe hij in noodgevallen moet handelen.

  4. Respecteer het milieu: Gran Canaria is een prachtig en ecologisch waardevol eiland. Zorg ervoor dat je het milieu respecteert door afval te verminderen en zeeleven te beschermen.

  5. Geniet van de ervaring: Zeilen op Gran Canaria biedt een unieke kans om het eiland vanuit een ander perspectief te bekijken. Geniet van de prachtige omgeving, het warme weer en de verfrissende zeebries terwijl je de wateren van dit paradijselijke eiland verkent.

In conclusie, Gran Canaria is een paradijs voor zeilliefhebbers, met tal van geweldige bestemmingen om te verkennen. Of je nu een ervaren zeiler bent of net begint, dit eiland biedt een scala aan zeilmogelijkheden die je zeker zullen betoveren. Dus hijs de zeilen en ontdek de schoonheid van Gran Canaria vanaf het water!