De Beste Plekken om te Zonnen op Gran Canaria

24 juni 2023
De Beste Plekken om te Zonnen op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de parels van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn zonnige klimaat en prachtige stranden. Het eiland wordt gezegend met een overvloed aan adembenemende kustlijnen, waar bezoekers kunnen genieten van zowel zonneschijn als de verfrissende Atlantische Oceaan. In deze blogpost nemen we je mee op een tour langs de beste plekken om te zonnen op Gran Canaria.

Playa de Maspalomas

Maspalomas staat bekend om zijn indrukwekkende duinen en kilometerslange gouden zandstrand. Deze populaire plek is perfect voor zonaanbidders die op zoek zijn naar een uitgestrekt strand waar ze kunnen ontspannen en genieten van de zon. Het strand is ook de thuisbasis van de iconische Maspalomas vuurtoren, die een prachtige achtergrond vormt tijdens je zonnebaden. De zachte golven en het ondiepe water maken het strand ook ideaal voor gezinnen met kinderen.

Playa de Amadores

Playa de Amadores, gelegen aan de zuidwestkust van Gran Canaria, is een van de mooiste stranden van het eiland. Het halvemaanvormige strand wordt omgeven door rotsachtige kliffen, waardoor het een idyllische locatie is voor zonaanbidders. De kalme, turquoise wateren zijn perfect om in te zwemmen en het fijne, witte zand is ideaal om te zonnen. Bovendien is er een brede selectie van bars en restaurants langs de promenade, waardoor het de perfecte plek is om de hele dag te vertoeven.

Playa de Las Canteras

Las Canteras, gelegen in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria, is een 3 kilometer lang stadsstrand dat bekend staat om zijn levendige sfeer en prachtige zand. Dit strand is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een mix van ontspanning en entertainment, aangezien het omringd is door talloze bars, restaurants en winkels. Het natuurlijke rif, La Barra, beschermt het strand tegen sterke golven en zorgt voor een veilige zwemomgeving voor het hele gezin. Las Canteras is een geweldige keuze voor zonaanbidders die graag in de buurt van de stad willen zijn.

Playa de Puerto Rico

Puerto Rico is een populaire toeristische bestemming op Gran Canaria en staat bekend om zijn zonnige weer en prachtige stranden. Het strand van Puerto Rico is een van de beste plekken om te zonnen op het eiland, dankzij het fijne, gouden zand en het kalme, kristalheldere water. Het strand wordt ook omgeven door groene heuvels en een jachthaven, wat bijdraagt aan de schilderachtige omgeving. De promenade biedt een selectie van winkels, bars en restaurants, waardoor het een gemakkelijke plek is om de hele dag te vertoeven.

Playa de Anfi del Mar

Anfi del Mar is een kunstmatig aangelegd strand aan de zuidwestkust van Gran Canaria en is een van de meest exclusieve stranden van het eiland. Het helderwitte zand en het kalme, turquoise water maken dit strand tot een ideale plek om te zonnen en te zwemmen. Omringd door palmbomen en een jachthaven, biedt Anfi del Mar een luxueuze en ontspannen sfeer voor vakantiegangers. Er zijn veel voorzieningen op het strand, waaronder ligbedden, parasols en watersportmogelijkheden, evenals tal van bars en restaurants in de buurt.

Playa de Mogán

Playa de Mogán, ook wel bekend als Puerto de Mogán, is een charmante badplaats aan de zuidwestkust van Gran Canaria. Het gouden zandstrand wordt omgeven door kleurrijke, witgekalkte gebouwen en bloeiende bougainvillea, waardoor het een pittoreske locatie is om te zonnen. Het kalme, heldere water is ideaal om te zwemmen en snorkelen, terwijl de jachthaven en de nabijgelegen markt zorgen voor een levendige sfeer. Playa de Mogán is perfect voor zonaanbidders die op zoek zijn naar een vredige en schilderachtige omgeving.

Playa de Güigüí

Voor de avontuurlijke zonaanbidders is Playa de Güigüí een verborgen juweeltje aan de westkust van Gran Canaria. Dit afgelegen strand is alleen toegankelijk per boot of na een uitdagende wandeling door het bergachtige terrein, maar het is de moeite waard voor de ongerepte natuur en de rustige omgeving. Het zwarte vulkanische zand en de kristalheldere wateren maken dit strand tot een unieke en prachtige plek om te zonnen en te zwemmen. Houd er rekening mee dat er weinig voorzieningen zijn op Playa de Güigüí, dus zorg ervoor dat je voldoende eten, drinken en zonnebrandcrème meebrengt.

In conclusie, Gran Canaria is een waar paradijs voor zonaanbidders, met een breed scala aan stranden die geschikt zijn voor elke smaak en voorkeur. Of je nu op zoek bent naar een levendig stadsstrand, een rustige baai of een afgelegen oase, Gran Canaria heeft het allemaal. Pak je zonnebrandcrème en handdoek en maak je klaar om te genieten van de beste plekken om te zonnen op dit prachtige eiland.