De Top 5 Golfbanen op Gran Canaria die je niet mag missen!

16 april 2024
De Top 5 Golfbanen op Gran Canaria die je niet mag missen!

Gran Canaria staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en heerlijke gastronomie. Maar wist je dat dit eiland ook een paradijs is voor golfliefhebbers? Met zijn milde klimaat het hele jaar door en een indrukwekkend landschap, is Gran Canaria de perfecte bestemming voor een golfvakantie. Hier zijn de top 5 golfbanen die je niet mag missen tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.

1. Anfi Tauro Golf

Gelegen in het zuidwesten van Gran Canaria, is Anfi Tauro Golf een van de meest spectaculaire golfbanen van het eiland. Deze 18-holesbaan, ontworpen door de gerenommeerde golfbaanarchitect Robert von Hagge, biedt adembenemende uitzichten op de oceaan en het nabijgelegen strand. De weelderige groene fairways en perfect onderhouden greens maken van Anfi Tauro Golf een must-visit voor elke golfliefhebber.

2. Salobre Golf Resort

Salobre Golf Resort, bestaande uit twee 18-holesbanen, de Old Course en de New Course, is een van de meest exclusieve golfbestemmingen op Gran Canaria. De banen zijn prachtig geïntegreerd in het ruige landschap van het eiland en bieden een uitdagende ervaring voor golfers van alle niveaus. Naast de golfbanen biedt het resort ook luxe accommodaties, een spa en uitstekende eetgelegenheden.

3. Meloneras Golf

Meloneras Golf, gelegen in het zuiden van Gran Canaria, is een 18-holesbaan ontworpen door de Spaanse golfbaanarchitect Ron Kirby. De baan wordt omgeven door palmbomen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Met brede fairways en strategisch geplaatste bunkers is Meloneras Golf een uitdagende, maar plezierige baan voor golfers van alle niveaus.

4. Real Club de Golf de Las Palmas

Real Club de Golf de Las Palmas, opgericht in 1891, is de oudste golfbaan van Spanje en een van de oudste van Europa. Gelegen in de buurt van de hoofdstad Las Palmas, biedt deze 18-holesbaan een unieke golfervaring tussen oude palmbomen en weelderige vegetatie. De baan is niet alleen historisch significant, maar ook uitdagend en leuk om te spelen.

5. El Cortijo Club de Campo

Last but not least, El Cortijo Club de Campo is een prachtige 18-holesbaan gelegen in het oosten van Gran Canaria, in de buurt van de luchthaven. De baan, ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect Blake Stirling, wordt omgeven door vulkanische bergen en biedt een unieke en uitdagende golfervaring. Met zijn weelderige fairways en snelle greens is El Cortijo Club de Campo een verborgen juweeltje voor elke golfliefhebber.

Of je nu een doorgewinterde golfer bent of net begint met golfen, Gran Canaria heeft voor elk wat wils als het gaat om golfbanen. Met zijn diverse en uitdagende banen, adembenemende landschappen en fantastische voorzieningen, is Gran Canaria de perfecte bestemming voor een onvergetelijke golfvakantie. Pak je clubs in en ontdek zelf waarom dit eiland een paradijs is voor golfliefhebbers!