De top 5 plekken om te snorkelen op Gran Canaria: ontdek de onderwaterwereld

3 maart 2024
De top 5 plekken om te snorkelen op Gran Canaria: ontdek de onderwaterwereld

Ben je een liefhebber van snorkelen en ben je binnenkort van plan om naar Gran Canaria te reizen? Dan heb je geluk! Gran Canaria biedt namelijk een aantal fantastische plekken om te snorkelen. Van kleurrijke koraalriffen tot prachtige zeedieren, het eiland heeft het allemaal. In deze blogpost delen we de top 5 plekken om te snorkelen op Gran Canaria, zodat je optimaal kunt genieten van de onderwaterwereld.

1. Playa de Amadores

Playa de Amadores, gelegen in het zuidwesten van Gran Canaria, is een van de populairste stranden van het eiland. Het kristalheldere water en het zachte zand maken het een ideale plek om te snorkelen. Onderwater zul je versteld staan van de prachtige koraalriffen en de diverse zeedieren, zoals gekleurde vissen en zeesterren. Het rustige water maakt Playa de Amadores ook zeer geschikt voor beginners.

2. Playa de los Cristianos

Playa de los Cristianos is een ander strand dat perfect is om te snorkelen. Gelegen in het zuiden van Gran Canaria, biedt dit strand een prachtig onderwaterlandschap met een grote verscheidenheid aan zeeleven. Het water is hier iets dieper, dus het is een uitstekende plek voor meer ervaren snorkelaars. Vergeet niet je duikbril en snorkel mee te nemen om optimaal te kunnen genieten van de kleurrijke vissen en het indrukwekkende zeeleven.

3. Playa de las Canteras

Playa de las Canteras, gelegen in de hoofdstad Las Palmas, is niet alleen een van de mooiste stranden van Gran Canaria, maar ook een geweldige plek om te snorkelen. Het strand is omringd door een natuurlijk rif dat een thuis biedt aan een grote verscheidenheid aan zeedieren. Je kunt hier gemakkelijk snorkelen vanaf het strand en de kans is groot dat je schildpadden, roggen en zelfs dolfijnen tegenkomt. Een onvergetelijke ervaring!

4. Playa de Mogán

Playa de Mogán, ook wel bekend als het "Venetië van Gran Canaria", is niet alleen een pittoresk dorpje, maar heeft ook een prachtig strand dat perfect is om te snorkelen. Het heldere water en de vele koraalriffen maken het een ideale plek om de onderwaterwereld te verkennen. Zwem tussen kleurrijke vissen en bewonder het prachtige zeeleven. Vergeet niet je onderwatercamera mee te nemen om deze adembenemende ervaring vast te leggen.

5. Playa del Cabrón

Playa del Cabrón is een van de best bewaarde geheimen van Gran Canaria als het gaat om snorkelen. Dit afgelegen strand, gelegen aan de oostkust van het eiland, biedt een ongerept onderwaterlandschap met kristalhelder water en een overvloed aan zeedieren. Het is een populaire plek onder duikers vanwege de rijke biodiversiteit, maar ook snorkelaars zullen hier volop genieten. Verken de prachtige koraalriffen en ontdek kleurrijke vissen, octopussen en zelfs zeeschildpadden.

Kortom, Gran Canaria is een paradijs voor snorkelliefhebbers. Met zijn prachtige stranden en diverse onderwaterlandschappen is er voor elk niveau wel iets te ontdekken. Of je nu een beginner bent of een ervaren snorkelaar, deze top 5 plekken zullen je zeker niet teleurstellen. Bereid je duikbril en snorkel voor en maak je klaar om de onderwaterwereld van Gran Canaria te verkennen!