De ultieme gids voor het proeven van lokale sappen op Gran Canaria

18 september 2023
De ultieme gids voor het proeven van lokale sappen op Gran Canaria

Als je op Gran Canaria bent, mag je het proeven van lokale sappen niet overslaan. Het eiland biedt een breed scala aan heerlijke en unieke sappen die je nergens anders kunt vinden. In deze gids neem ik je mee naar de beste plekken om te genieten van deze verrukkelijke drankjes.

Proef de lokale smaken bij de boerenmarkt

Een van de beste plekken om lokale sappen te vinden is op de boerenmarkt. Hier vind je een breed scala aan fruit en groenten, waaronder exotisch fruit zoals papaja's en mango's die perfect zijn om te veranderen in een heerlijk sapje. Veel verkopers bieden verse sappen aan die ter plekke worden geperst. Probeer zeker het sap van de Canarische banaan, die veel zoeter en smaakvoller is dan de bananen die we gewend zijn.

Bezoek lokale sapbars

Er zijn verschillende sapbars verspreid over het eiland waar je kunt genieten van een breed scala aan sappen. Een van de meest populaire sapbars is La Zumeria in de hoofdstad Las Palmas. Hier vind je een uitgebreide menukaart met fruitsappen, groentesappen en zelfs smoothies. Probeer zeker de sapjes met aloë vera, deze hebben veel gezondheidsvoordelen en smaken ook nog eens heerlijk.

Geniet van lokale sappen bij restaurants

De meeste restaurants op Gran Canaria bieden verse sappen aan op hun menukaart. Een van mijn favoriete plekken om te genieten van een heerlijk sapje is bij Restaurant Los Guayres in Mogán. Hier worden lokale ingrediënten gebruikt om unieke sappen te maken die perfect passen bij de maaltijd. Probeer zeker het sap van de cactusvrucht, genaamd 'prickly pear', dat een zoete en verfrissende smaak heeft.

Maak zelf sappen met lokale ingrediënten

Als je meer controle wilt over de ingrediënten die in je sap worden gebruikt, kan je ervoor kiezen om zelf sap te maken. Er zijn verschillende supermarkten op het eiland waar je lokale ingrediënten kan vinden, zoals de Canarische banaan en de papaja. Probeer ook zeker eens het sap van de lulo-fruit, dat een unieke smaak heeft die moeilijk te omschrijven is.

Tips voor het proeven van lokale sappen

Gran Canaria biedt een breed scala aan heerlijke en unieke sappen die je nergens anders kunt vinden. Of je nu op zoek bent naar een verfrissend sapje om te drinken op het strand of een gezonde optie om te genieten tijdens het diner, het eiland heeft voor elk wat wils. Bezoek de boerenmarkt, lokale sapbars en restaurants om de beste lokale sappen te proeven. En als je nog meer controle wilt over je sap, maak dan zelf een sapje met lokale ingrediënten. Probeer verschillende sappen uit om de unieke smaken van het eiland te ontdekken en geniet van de heerlijke lokale sappen van Gran Canaria.