De ultieme gids voor het shoppen op Gran Canaria

10 juni 2023
De ultieme gids voor het shoppen op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de prachtige Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, zonovergoten stranden en bruisende nachtleven. Maar wist je dat het eiland ook een paradijs is voor shopaholics en liefhebbers van unieke en lokale producten? In deze ultieme gids voor het shoppen op Gran Canaria ontdek je de beste winkelbestemmingen en wat je er kunt verwachten.

1. Las Palmas de Gran Canaria: een stad vol winkelmogelijkheden

Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van het eiland, heeft een breed scala aan winkelmogelijkheden voor iedereen. Van moderne winkelcentra tot traditionele markten, de stad heeft het allemaal.

1.1 Triana: een historische winkelstraat

Triana is een van de oudste en meest karakteristieke wijken van Las Palmas. Deze voetgangersstraat is omzoomd met prachtige architectuur en talloze winkels. Je vindt hier zowel bekende internationale merken als lokale boetiekjes en ambachtelijke winkels. Dit is de perfecte plek om een middag te winkelen, te genieten van een kopje koffie in een van de gezellige cafés en de charmante sfeer van de stad te ervaren.

1.2 El Muelle: een modern winkelcentrum aan de haven

Vlakbij de haven van Las Palmas ligt het winkelcentrum El Muelle. Dit moderne winkelcentrum biedt een breed scala aan winkels, waaronder bekende kleding- en schoenenmerken, elektronicazaken en accessoirewinkels. Naast winkelen kun je hier ook genieten van een hapje en een drankje in een van de vele restaurants en bars met uitzicht op de haven.

1.3 Mesa y López: een winkelstraat voor kleding en accessoires

Mesa y López, een andere populaire winkelstraat in Las Palmas, is de thuisbasis van twee grote warenhuizen: El Corte Inglés en Zara. Daarnaast vind je er tal van andere kleding- en accessoirewinkels, evenals schoenenzaken en parfumerieën. Deze levendige straat is perfect voor een dagje winkelen en het ontdekken van de nieuwste modetrends.

2. Puerto Rico: een resort vol winkelmogelijkheden

Puerto Rico is een populaire toeristische bestemming op Gran Canaria, vooral vanwege de prachtige stranden en het bruisende nachtleven. Maar ook voor degenen die graag winkelen, is Puerto Rico een echte hotspot.

2.1 Shopping Center Puerto Rico: een winkelcentrum met een breed aanbod

Het Shopping Center Puerto Rico is een van de grootste winkelcentra in deze badplaats en biedt een breed scala aan winkels, restaurants en entertainmentfaciliteiten. Je vindt er zowel internationale als lokale merken, evenals winkels die elektronica, sieraden, souvenirs en strandartikelen verkopen. Na een dagje winkelen kun je ontspannen in een van de vele bars en restaurants of genieten van live entertainment.

2.2 Europa Shopping Center: een winkelcentrum met een prachtig uitzicht

Het Europa Shopping Center, gelegen op een heuvel met uitzicht op Puerto Rico, biedt een unieke winkelervaring. Naast de vele winkels en restaurants kun je hier genieten van een prachtig uitzicht op de zee en de bergen. Dit winkelcentrum is perfect voor een ontspannen winkeldag, gevolgd door een heerlijke maaltijd met uitzicht op de zonsondergang.

3. Maspalomas: een winkelbestemming in het zuiden van Gran Canaria

Maspalomas, een populaire badplaats in het zuiden van Gran Canaria, heeft een breed scala aan winkelmogelijkheden, van luxe boetieks tot traditionele markten.

3.1 Faro 2: een openluchtwinkelcentrum in de buurt van de vuurtoren

Faro 2, gelegen in de buurt van de iconische vuurtoren van Maspalomas, is een openluchtwinkelcentrum met meer dan 100 winkels en restaurants. Je vindt er kleding- en schoenenwinkels, accessoire- en souvenirwinkels, evenals een grote supermarkt. Dit winkelcentrum is perfect voor een middagje winkelen in de zon, gevolgd door een wandeling langs de prachtige zandduinen van Maspalomas.

3.2 Yumbo Centrum: een winkel- en uitgaanscentrum met een levendige sfeer

Het Yumbo Centrum is een winkel- en uitgaanscentrum in het hart van Playa del Inglés, een populaire toeristische bestemming in de buurt van Maspalomas. Hier vind je een breed scala aan winkels, restaurants, bars en nachtclubs. Dit winkelcentrum heeft een levendige sfeer en is een geweldige plek om te winkelen, te dineren en te genieten van het bruisende nachtleven van Gran Canaria.

4. Lokale markten: de perfecte plek om unieke en lokale producten te ontdekken

Gran Canaria heeft een rijke traditie van lokale markten, waar je unieke en lokale producten kunt vinden, zoals verse groenten en fruit, zelfgemaakte lekkernijen, handgemaakte sieraden en traditionele ambachten. Enkele populaire markten op het eiland zijn de markt van Vegueta in Las Palmas, de markt van Maspalomas en de markt van Puerto de Mogán. Een bezoek aan een lokale markt is de perfecte gelegenheid om de cultuur van Gran Canaria te ervaren en souvenirs te kopen die je nergens anders kunt vinden.

5. Belastingvrij winkelen: profiteer van lagere prijzen op Gran Canaria

Een van de grootste voordelen van winkelen op Gran Canaria is dat je kunt profiteren van belastingvrije prijzen. Dit betekent dat de prijzen voor veel producten, zoals elektronica, parfums, alcohol en tabak, aanzienlijk lager zijn dan op het vasteland van Spanje of andere Europese landen. Houd er echter rekening mee dat er beperkingen gelden voor de hoeveelheid belastingvrije goederen die je mag meenemen naar je thuisland.

Deze ultieme gids voor het shoppen op Gran Canaria biedt je een overzicht van de beste winkelbestemmingen op het eiland. Van moderne winkelcentra tot sfeervolle lokale markten, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland. Dus pak je portemonnee en bereid je voor op een onvergetelijke winkelervaring op Gran Canaria!