De ultieme gids voor kitesurfen op Gran Canaria: ontdek de beste plekken om te kitesurfen

24 september 2023
De ultieme gids voor kitesurfen op Gran Canaria: ontdek de beste plekken om te kitesurfen

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie vol adrenaline en sensatie, dan is Gran Canaria een perfecte bestemming voor jou. Het eiland is beroemd om zijn prachtige stranden, heldere wateren en uitstekende wind- en golfomstandigheden, waardoor het een paradijs is voor kitesurfers. In deze gids delen we de beste plekken om te kitesurfen op Gran Canaria, zodat je optimaal kunt genieten van je kitesurfervaring.

1. Playa de Vargas

Playa de Vargas is een van de meest populaire plekken voor kitesurfers op Gran Canaria. Het is een uitgestrekt strand dat zich uitstrekt over 800 meter en is gelegen aan de oostkust van het eiland. De windomstandigheden zijn hier uitstekend en de golven zijn perfect voor het beoefenen van deze sport. De beste tijd om hier te kitesurfen is in de vroege ochtend of in de late namiddag, wanneer de wind het sterkst is.

2. Bahia Feliz

Bahia Feliz is een klein vissersdorpje met een prachtig strand dat ideaal is om te kitesurfen. Het is gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria en is een van de meest geschikte plekken voor beginners. De windomstandigheden zijn hier niet zo sterk als op sommige andere plekken, maar dit maakt het juist perfect voor beginners om de sport te leren.

3. Pozo Izquierdo

Pozo Izquierdo is een kleine stad gelegen aan de oostkust van Gran Canaria en staat bekend om zijn perfecte wind- en golfomstandigheden. Het is een van de meest populaire plekken voor kitesurfers en windsurfers van over de hele wereld. De golven in Pozo Izquierdo kunnen soms wel tot 2 meter hoog zijn, waardoor het een uitdagende plek is voor ervaren kitesurfers.

4. Playa del Inglés

Playa del Inglés is een van de grootste en meest populaire stranden op Gran Canaria. Het is gelegen aan de zuidkust van het eiland en is een ideale plek voor kitesurfers van alle niveaus. Het strand heeft een zachte helling en de golven zijn niet zo hoog als op sommige andere plekken, wat het ideaal maakt voor beginners en gemiddelde kitesurfers. De windomstandigheden zijn hier ook uitstekend, vooral in de ochtend en de avond.

5. Maspalomas

Maspalomas is een prachtig strand gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria en is een ideale plek voor kitesurfers van alle niveaus. Het strand heeft geen hoge golven en de windomstandigheden zijn hier ideaal voor beginners. Een ander groot voordeel van deze plek is dat het strand breed genoeg is, waardoor je voldoende ruimte hebt om te oefenen en te genieten van je kitesurfervaring.

6. Arguineguín

Arguineguín is een klein vissersdorpje gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria. Het is een ideale plek voor kitesurfers van alle niveaus, omdat de windomstandigheden hier niet zo sterk zijn als op sommige andere plekken. Het strand is breed en lang, waardoor er voldoende ruimte is om te oefenen en de sport te leren.

Tips voor het kitesurfen op Gran Canaria

Kitesurfen op Gran Canaria is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen. Met deze gids weet je nu waar je moet zijn en waar je op moet letten voor een veilige en plezierige kitesurfervaring. Veel plezier!