Gran Canaria met kinderen: de leukste activiteiten en attracties

16 juni 2023
Gran Canaria met kinderen: de leukste activiteiten en attracties

Gran Canaria is een paradijselijk eiland in de Atlantische Oceaan, onderdeel van de Canarische Eilanden en een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, indrukwekkende natuur en het heerlijke klimaat. In dit blog delen we de leukste activiteiten en attracties voor een onvergetelijke vakantie met kinderen op Gran Canaria.

1. Stranden verkennen

Gran Canaria heeft een kustlijn van maar liefst 236 kilometer, met een overvloed aan prachtige stranden en baaien. Enkele van de meest kindvriendelijke stranden zijn:

2. Palmitos Park

Palmitos Park is een prachtig subtropisch park dat een perfect dagje uit biedt voor het hele gezin. Het park herbergt meer dan 200 diersoorten, waaronder dolfijnen, zeeleeuwen, papegaaien en vlinders. Er zijn ook verschillende shows en interactieve ervaringen, zoals de dolfijnenshow en de mogelijkheid om zelf papegaaien te voeren. Daarnaast kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin en het waterpark.

3. Aqualand Maspalomas

Aqualand Maspalomas is het grootste waterpark op Gran Canaria en een must-visit voor gezinnen met kinderen. Het park beschikt over meer dan 30 waterattracties, variërend van rustige glijbanen tot spectaculaire afdalingen. Voor de kleintjes is er het speciale Kidzworld, met ondiepe zwembaden en aangepaste glijbanen.

4. Sioux City Park

Ga terug in de tijd naar het Wilde Westen in Sioux City Park. Dit themapark is een replica van een Amerikaans westernstadje en biedt een unieke ervaring voor het hele gezin. Hier kunnen kinderen cowboys en indianen ontmoeten, deelnemen aan ponyritjes en genieten van spectaculaire stuntshows en schietdemonstraties. Ook is er een dierentuin met verschillende boerderijdieren en een speeltuin voor de kleintjes.

5. Angry Birds Activity Park

Voor een dag vol plezier en vermaak is het Angry Birds Activity Park in Puerto Rico een uitstekende keuze. Dit attractiepark, gebaseerd op het populaire spel, biedt een scala aan activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Van springkussens en glijbanen tot klimmuren en een minigolfbaan, er is voor ieder wat wils.

6. Natuurparken en wandelroutes

Gran Canaria staat bekend om zijn indrukwekkende natuur en diverse landschappen. Een bezoek aan een van de vele natuurparken op het eiland mag dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie. Enkele van de meest gezinsvriendelijke parken zijn:

7. Cueva Pintada Museum en Archeologisch Park

Het Cueva Pintada Museum en Archeologisch Park in Gáldar is een uitstekende manier om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van Gran Canaria. Hier kunnen kinderen deelnemen aan interactieve workshops en het leven van de oorspronkelijke bewoners van het eiland ontdekken. Het hoogtepunt van het park is de Cueva Pintada, een grot met prachtige muurschilderingen die dateren uit de 10e eeuw.

Gran Canaria is een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen, met een breed scala aan activiteiten en attracties die zowel leuk als leerzaam zijn. Van prachtige stranden en waterparken tot indrukwekkende natuurparken en historische bezienswaardigheden, er is voor ieder wat wils. Een vakantie op Gran Canaria staat garant voor een onvergetelijke tijd met het hele gezin.