Kunst op Gran Canaria: 5 must-see plekken

15 oktober 2023
Kunst op Gran Canaria: 5 must-see plekken

Gran Canaria is niet alleen een bestemming voor zon, zee en strand. Het eiland heeft ook een rijke kunst en cultuur scene. Er zijn tal van musea, galerijen en openlucht kunstwerken verspreid over het eiland. In deze blogpost zullen we enkele van de beste plekken bekijken om te genieten van de kunst op Gran Canaria.

1. Het Columbus Museum

Het Columbus Museum is gevestigd in Las Palmas en is gewijd aan de ontdekking van Amerika door Christopher Columbus. Het museum heeft verschillende zalen met tentoonstellingen over de ontdekkingsreizen van Columbus en de impact die deze reizen hebben gehad op de wereldgeschiedenis. Er zijn ook verschillende kunstwerken te vinden in het museum, waaronder schilderijen en beeldhouwwerken uit de Renaissance en de Barok.

2. Het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst

Het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst is ook gevestigd in Las Palmas en is een must-see voor liefhebbers van moderne kunst. Het museum heeft een uitgebreide collectie van Canarische kunstenaars, evenals werken van internationale kunstenaars. Het museum organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen met werken van invloedrijke hedendaagse kunstenaars.

3. De openlucht kunstwerken in Puerto de Mogan

Puerto de Mogan is een van de mooiste plekken op Gran Canaria en heeft een aantal indrukwekkende openlucht kunstwerken. Een van de meest opvallende is het beeld van de "Vrouw van de Zee", dat uitkijkt over de haven. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Jaime Fernández Padrón en is een hommage aan de vrouwen van de vissers die hun leven riskeerden om te zorgen voor hun gezinnen. Er zijn ook verschillende andere kunstwerken te vinden in de straten en pleinen van Puerto de Mogan.

4. Het Nestor Museum

Het Nestor Museum is gevestigd in Maspalomas en is gewijd aan het werk van de Canarische kunstenaar Nestor Martin-Fernandez de la Torre. Het museum heeft een uitgebreide collectie van schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen van de kunstenaar, evenals een aantal werken van andere Canarische kunstenaars. Het museum is gevestigd in het voormalige huis van Martin-Fernandez de la Torre en geeft een uniek inzicht in het leven en werk van deze invloedrijke kunstenaar.

5. Het Cueva Pintada Museum

Het Cueva Pintada Museum is gelegen in Gáldar en is gewijd aan de pre-Spaanse geschiedenis van Gran Canaria. Het museum heeft een uitgebreide collectie van archeologische vondsten, waaronder aardewerk, sieraden en wapens. Het hoogtepunt van het museum is echter de gereconstrueerde grotwoning met muurschilderingen die dateren uit de tijd van de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van het eiland.

Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van Gran Canaria, er zijn genoeg plekken om van de kunst te genieten op het eiland. Van moderne kunst tot pre-Spaanse muurschilderingen, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om je camera mee te nemen en te genieten van de prachtige kunstwerken die het eiland te bieden heeft.