Ontdek de 5 Beste Plekken om te Kamperen op Gran Canaria!

11 januari 2024
Ontdek de 5 Beste Plekken om te Kamperen op Gran Canaria!

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie op het prachtige eiland Gran Canaria? Dan is kamperen de perfecte keuze voor jou! Gran Canaria biedt een scala aan adembenemende landschappen en prachtige campings waar je kunt genieten van de natuur en de sterrenhemel. In deze blogpost delen we de 5 beste plekken om te kamperen op Gran Canaria. Bereid je voor op een onvergetelijke kampeerervaring!

1. Parque Natural de Tamadaba

Het Parque Natural de Tamadaba is een van de meest populaire kampeerbestemmingen op Gran Canaria. Dit natuurpark is gelegen in het noordwesten van het eiland en biedt prachtige uitzichten op de oceaan en de bergen. Hier kun je kamperen te midden van dichte bossen, indrukwekkende kliffen en schilderachtige valleien. Vergeet niet om een ​​wandeling te maken naar de Roque Nublo, een iconische rotsformatie die een adembenemend uitzicht biedt over het park.

2. Playa de Maspalomas

Als je op zoek bent naar een kampeerervaring dicht bij het strand, dan is Playa de Maspalomas de perfecte plek voor jou. Deze camping ligt in het zuiden van Gran Canaria en biedt directe toegang tot het prachtige zandstrand. Hier kun je genieten van de zon, zwemmen in de heldere wateren en 's avonds ontspannen bij een kampvuur op het strand. Vergeet niet om de beroemde duinen van Maspalomas te verkennen, een uniek natuurgebied dat je niet mag missen.

3. Caldera de Bandama

Voor de avontuurlijke kampeerders is Caldera de Bandama een must-visit. Deze prachtige krater, gelegen in het oosten van Gran Canaria, biedt een spectaculair uitzicht over het eiland. Hier kun je kamperen aan de rand van de krater en genieten van de rust en de stilte van de natuur. Vergeet niet om de krater te verkennen en een wandeling te maken naar de bodem, waar je een prachtig uitzicht hebt op de vulkaan en het omliggende landschap.

4. Parque Natural de Pilancones

Het Parque Natural de Pilancones is een verborgen juweeltje op Gran Canaria. Dit natuurpark is gelegen in het binnenland van het eiland en biedt een prachtig landschap van bergen, ravijnen en traditionele dorpjes. Hier kun je kamperen te midden van de natuur en genieten van wandelingen door de bossen en langs de rivieren. Vergeet niet om een ​​bezoek te brengen aan het dorpje Fataga, dat bekend staat om zijn traditionele architectuur en prachtige uitzichten.

5. Roque Nublo

Last but not least, Roque Nublo is een van de meest iconische plekken op Gran Canaria. Deze enorme rotsformatie ligt in het hart van het eiland en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Hier kun je kamperen op een nabijgelegen camping en genieten van wandelingen naar de top van Roque Nublo, waar je beloond wordt met een adembenemend panoramisch uitzicht. Vergeet niet om 's avonds te genieten van een prachtige zonsondergang over de bergen.

Of je nu een natuurliefhebber, strandliefhebber of avonturier bent, Gran Canaria heeft voor elk wat wils als het gaat om kamperen. Deze 5 plekken bieden allemaal een unieke kampeerervaring, omringd door prachtige landschappen en adembenemende uitzichten. Dus pak je tent in en maak je klaar voor een onvergetelijke kampeerervaring op Gran Canaria!