Ontdek de adembenemende schoonheid van de bergen op Gran Canaria

19 maart 2024
Ontdek de adembenemende schoonheid van de bergen op Gran Canaria

Gran Canaria, het prachtige eiland in de Atlantische Oceaan, staat bekend om zijn prachtige stranden en bruisende steden. Maar wist je dat het eiland ook een verborgen schat heeft: de adembenemende bergen? Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring, dan zijn de bergen van Gran Canaria de perfecte bestemming voor jou. In dit artikel delen we de beste plekken om te genieten van de bergen op Gran Canaria.

1. Roque Nublo - Het symbool van Gran Canaria

Een van de meest iconische plekken in de bergen van Gran Canaria is Roque Nublo. Dit imposante rotsformatie staat bekend als het symbool van het eiland en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Je kunt hier komen door een wandeling te maken vanuit het dorpje Tejeda. Het is een uitdagende wandeling, maar de beloning is het meer dan waard. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult hier zeker enkele adembenemende foto's willen maken.

2. Pico de las Nieves - Het hoogste punt van Gran Canaria

Als je op zoek bent naar een panoramisch uitzicht over het hele eiland, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Pico de las Nieves. Met een hoogte van 1.949 meter is dit het hoogste punt van Gran Canaria. Je kunt hier met de auto komen en vanaf de parkeerplaats is het slechts een korte wandeling naar het uitkijkpunt. Op een heldere dag kun je zelfs de naburige eilanden Tenerife en Fuerteventura zien. Het is een geweldige plek om te genieten van een zonsopgang of zonsondergang.

3. Barranco de Guayadeque - Een vallei vol geschiedenis

Barranco de Guayadeque is een prachtige vallei vol met groene vegetatie en indrukwekkende rotsformaties. Maar wat deze plek echt bijzonder maakt, is de rijke geschiedenis. Hier vind je namelijk grotten die eeuwenlang bewoond zijn geweest door de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria, de Guanches. Tegenwoordig zijn sommige van deze grotten omgebouwd tot restaurants waar je kunt genieten van traditionele Canarische gerechten. Maak een wandeling door de vallei en ontdek de fascinerende geschiedenis van deze plek.

4. Caldera de Bandama - Een krater vol verrassingen

Caldera de Bandama is een enorme krater die is ontstaan door vulkanische activiteit. Het is een unieke plek met een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt de krater beklimmen en een wandeling maken rond de rand. Onderweg kom je misschien wel enkele wilde dieren tegen, zoals hagedissen en vogels. Vergeet niet om de camera mee te nemen, want de uitzichten zijn werkelijk adembenemend.

5. Natural Park of Tamadaba - Een paradijs voor wandelaars

Als je van wandelen houdt, dan is het Natural Park of Tamadaba de perfecte plek voor jou. Dit park beslaat een groot deel van het noordwestelijke deel van Gran Canaria en biedt een overvloed aan wandelpaden door weelderige bossen en bergen. Je kunt hier genieten van prachtige uitzichten, watervallen en zelfs enkele archeologische overblijfselen uit de pre-Spaanse tijd. Het is een geweldige plek om de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria te ervaren.

Gran Canaria is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers, maar ook voor avonturiers die willen genieten van de prachtige bergen. Of je nu op zoek bent naar adembenemende uitzichten, historische plekken of wandelpaden, Gran Canaria heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om je wandelschoenen en camera mee te nemen en ontdek de adembenemende schoonheid van de bergen op dit prachtige eiland.