Ontdek de adembenemende valleien van Gran Canaria: de beste plekken om te genieten van de natuurpracht

4 februari 2024
Ontdek de adembenemende valleien van Gran Canaria: de beste plekken om te genieten van de natuurpracht

Gran Canaria, het prachtige eiland voor de kust van Afrika, staat bekend om zijn indrukwekkende valleien. Deze natuurlijke schatten bieden een oase van rust en schoonheid, weg van de drukte van de steden en stranden. Of je nu een avonturier bent op zoek naar wandelroutes of gewoon wilt ontspannen te midden van de weelderige groene omgeving, Gran Canaria heeft voor elk wat wils. In deze blogpost zullen we de beste plekken verkennen om te genieten van de valleien van Gran Canaria. Dus pak je wandelschoenen en camera en laat je betoveren door de natuurlijke pracht van dit eiland.

1. Barranco de Guayadeque

Een van de meest spectaculaire valleien op Gran Canaria is de Barranco de Guayadeque. Deze vallei wordt gekenmerkt door imposante kliffen, weelderige vegetatie en een overvloed aan grotwoningen die vroeger bewoond werden door de oorspronkelijke bewoners van het eiland. Je kunt hier genieten van prachtige wandelroutes, zoals de wandeling naar de grotkapel van San Juan Bautista. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij een van de gezellige restaurants in de vallei, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.

2. Barranco de los Cernícalos

Voor de natuurliefhebbers is de Barranco de los Cernícalos een must-visit. Deze vallei staat bekend om zijn weelderige vegetatie, met inheemse plantensoorten zoals laurierbomen en varens. Het hoogtepunt van deze vallei is de waterval, waar je kunt verkoelen onder het stromende water. Vergeet niet om je zwemkleding mee te nemen! Daarnaast biedt de Barranco de los Cernícalos ook prachtige wandelroutes en picknickplaatsen, perfect voor een ontspannen dag in de natuur.

3. Barranco de Fataga

De Barranco de Fataga, ook wel bekend als de "Vallei van de Duizend Palmen", is een van de meest schilderachtige plekken op Gran Canaria. Deze vallei wordt gekenmerkt door zijn unieke landschap, met steile kliffen, groene palmbomen en charmante dorpjes. Maak een wandeling door de vallei en bewonder de adembenemende uitzichten, bezoek het pittoreske dorpje Fataga en geniet van een heerlijke maaltijd in een van de lokale restaurants. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de Barranco de Fataga biedt talloze fotomomenten.

4. Barranco de Arguineguín

De Barranco de Arguineguín is een minder bekende vallei op Gran Canaria, maar zeker de moeite waard om te verkennen. Deze vallei biedt een combinatie van natuurlijke schoonheid en historische bezienswaardigheden. Maak een wandeling door de vallei en ontdek de overblijfselen van oude watermolens en irrigatiesystemen die vroeger werden gebruikt om het land vruchtbaar te maken. Geniet van de rust en stilte van deze vallei en laat je betoveren door de schoonheid van de natuur.

5. Barranco de Ayagaures

Last but not least, de Barranco de Ayagaures is een paradijs voor wandelliefhebbers. Deze vallei biedt diverse wandelroutes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Van korte wandelingen tot lange trektochten, er is voor elk wat wils. Geniet van het adembenemende uitzicht op de vallei, omringd door bergen en groene vegetatie. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen, want het kan warm worden tijdens het wandelen in de Barranco de Ayagaures.

Kortom, Gran Canaria biedt een scala aan prachtige valleien om van te genieten. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke wandelroutes of gewoon wilt ontspannen te midden van de natuur, deze valleien zullen je zeker betoveren. Vergeet niet om je camera mee te nemen en volledig te genieten van de adembenemende schoonheid van Gran Canaria's valleien.