Ontdek de charme van Puerto de Mogán: Het Venetië van Gran Canaria

8 november 2023
Ontdek de charme van Puerto de Mogán: Het Venetië van Gran Canaria

Puerto de Mogán is een pittoresk vissersdorpje dat bekend staat als het "Venetië van Gran Canaria". Het dorpje is gelegen aan de zuidwestkust van het eiland en trekt jaarlijks duizenden toeristen vanwege de charmante architectuur, de levendige markt en het prachtige strand. Hieronder lees je alles wat je moet weten over Puerto de Mogán.

De geschiedenis van Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is een van de oudste dorpen van Gran Canaria en werd oorspronkelijk gesticht door de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Het dorp was oorspronkelijk een klein vissersdorpje, maar groeide uit tot een belangrijk handelscentrum voor de regio. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw werd het dorp ontdekt door toeristen en sindsdien is het uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming.

Wat te doen in Puerto de Mogán

Puerto de Mogán heeft veel te bieden voor bezoekers van alle leeftijden. Een van de leukste activiteiten in het dorp is om gewoon rond te wandelen en te genieten van de charmante architectuur en de kleurrijke bloemen en planten die overal te zien zijn. Het centrum van het dorp heeft een mooie jachthaven en een levendige markt die elke vrijdag wordt gehouden. Hier kun je souvenirs kopen, lokale producten proeven en genieten van de gezellige drukte.

Het strand van Puerto de Mogán is een van de mooiste stranden van het eiland. Het strand is breed en langgerekt en biedt voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van de zon. Het water is helder en rustig, waardoor het perfect is om te zwemmen en te snorkelen.

Voor de avontuurlijke bezoekers is er ook de mogelijkheid om te gaan duiken of snorkelen in de wateren rond Puerto de Mogán. Er zijn verschillende duikscholen in het dorp die cursussen aanbieden voor beginners en gevorderden.

Waar te eten en te drinken in Puerto de Mogán

Puerto de Mogán heeft een breed scala aan restaurants en bars die voor elk wat wils bieden. Van traditionele Canarische gerechten tot internationale keukens, er is voor elk wat wils. Een van de beste restaurants van het dorp is La Bodeguita del Puerto, waar je kunt genieten van heerlijke tapas en lokale wijnen.

Als je op zoek bent naar een gezellige bar om 's avonds een drankje te doen, dan is El Faro Bar een goede keuze. Deze bar biedt een prachtig uitzicht op de jachthaven en de zee en heeft een uitgebreide selectie van cocktails en lokale bieren.

Waar te verblijven in Puerto de Mogán

Puerto de Mogán heeft een breed scala aan accommodaties om uit te kiezen, waaronder hotels, appartementen en vakantiehuizen. Een van de beste hotels van het dorp is het Radisson Blu Resort & Spa, dat direct aan het strand ligt en een breed scala aan voorzieningen biedt, waaronder een spa, zwembaden en restaurants.

Als je op zoek bent naar een meer authentieke ervaring, dan is het huren van een vakantiehuis of een appartement een goede optie. Er zijn veel huizen en appartementen te huur in het dorp en je kunt er zeker van zijn dat je geniet van een comfortabel verblijf met alle voorzieningen die je nodig hebt.

Hoe kom je bij Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is gemakkelijk bereikbaar met de auto of met het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kun je parkeren op een van de parkeerplaatsen buiten het dorp en vervolgens te voet verder gaan. Als je met het openbaar vervoer komt, kun je de bus nemen vanuit de nabijgelegen stad Maspalomas.

Puerto de Mogán is een van de mooiste en meest charmante dorpjes van Gran Canaria. Het dorp heeft veel te bieden voor bezoekers van alle leeftijden, van de levendige markt tot het prachtige strand. Als je op zoek bent naar een ontspannen en authentieke vakantie-ervaring, dan is Puerto de Mogán zeker een bezoek waard.