Ontdek de geschiedenis van Gran Canaria

20 november 2023
Ontdek de geschiedenis van Gran Canaria

Gran Canaria is een eiland vol met geschiedenis en culturele erfgoederen. Het eiland staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, prachtige stranden en het bruisende nachtleven, maar er is ook veel te ontdekken wanneer het gaat om geschiedenis. In deze blogpost nemen we je mee naar de beste plekken om te genieten van de geschiedenis op Gran Canaria.

Ontdek de geschiedenis van Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria is de hoofdstad van het eiland en de perfecte plek om te beginnen met het verkennen van de geschiedenis. Het historische centrum van de stad, Vegueta genaamd, staat vol met prachtige gebouwen en monumenten uit de koloniale tijd. Bezoek de kathedraal Santa Ana, het Casa de Colón museum en het Plaza de Santa Ana om een idee te krijgen van de rijke geschiedenis van de stad.

Casa de Colón museum

Het Casa de Colón museum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Gran Canaria. Het museum is gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw dat dateert uit de 15e eeuw. Het museum is gewijd aan de ontdekking van Amerika en de rol die Gran Canaria speelde in deze ontdekking. Er zijn verschillende tentoonstellingen te zien, waaronder het originele logboek van Columbus en andere historische documenten.

Kathedraal Santa Ana

De kathedraal Santa Ana is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Las Palmas de Gran Canaria. De kathedraal dateert uit de 16e eeuw en is gebouwd in gotische en neoklassieke stijl. De kathedraal heeft een prachtig interieur met indrukwekkende glas-in-loodramen en prachtige schilderijen.

Plaza de Santa Ana

Het Plaza de Santa Ana is een prachtig plein in het hart van Vegueta. Het plein is omgeven door historische gebouwen en er is een prachtige fontein in het midden van het plein. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de sfeer van de stad.

Bezoek de historische stad Teror

Teror is een charmante stad in het noorden van Gran Canaria en staat bekend om zijn prachtige gebouwen en historische architectuur. Het is een van de best bewaarde historische steden van het eiland en een bezoek is zeker de moeite waard.

Basiliek van de Virgen del Pino

De Basiliek van de Virgen del Pino is een prachtige kerk die dateert uit de 18e eeuw. Het is de belangrijkste religieuze plaats van het eiland en herbergt een prachtig beeld van de Maagd Maria. Het interieur van de kerk is indrukwekkend met prachtige schilderijen en beelden.

Casa Museo de los Patronos de la Virgen del Pino

Het Casa Museo de los Patronos de la Virgen del Pino is een museum gewijd aan de geschiedenis van de stad en het religieuze erfgoed van de regio. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw uit de 18e eeuw en heeft een indrukwekkende collectie kunstwerken en historische objecten.

Plaza del Pino

De Plaza del Pino is het belangrijkste plein van Teror en is omgeven door prachtige historische gebouwen. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de sfeer van de stad. Op het plein staat ook een prachtige fontein en er zijn veel gezellige cafés en restaurants.

Verken het historische dorpje Arucas

Arucas is een klein dorpje in het noorden van Gran Canaria en staat bekend om zijn prachtige historische architectuur en charmante straatjes. Het dorpje is een perfecte plek om te genieten van de rustige sfeer van het eiland en om meer te weten te komen over de geschiedenis van Gran Canaria.

Iglesia de San Juan Bautista

De Iglesia de San Juan Bautista is een prachtige kerk die dateert uit de 20e eeuw. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Arucas en heeft een indrukwekkend interieur met prachtige schilderijen en beelden.

Rumfabriek Arehucas

De Rumfabriek Arehucas is een van de oudste rumfabrieken van Spanje en is gevestigd in Arucas. Het is een perfecte plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van de rumproductie op Gran Canaria en om te genieten van een heerlijke rumproeverij.

Plaza de San Juan

De Plaza de San Juan is het belangrijkste plein van Arucas en is omgeven door prachtige historische gebouwen. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de sfeer van het dorpje. Op het plein staat ook een prachtige fontein en er zijn veel gezellige cafés en restaurants.

Ontdek de historische grotten van Artenara

Artenara is een klein dorpje in het midden van Gran Canaria en staat bekend om zijn prachtige grotwoningen en de historische grotten. Het is een perfecte plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland en om te genieten van de prachtige natuur.

Cuevas de Artenara

De Cuevas de Artenara zijn historische grotten die werden gebruikt als woningen en werkruimten. De grotten zijn nog steeds bewoond en zijn een perfecte plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland en om te genieten van de prachtige uitzichten over de vallei.

Iglesia de San Matías

De Iglesia de San Matías is een prachtige kerk die dateert uit de 17e eeuw. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Artenara en heeft een indrukwekkend interieur met prachtige schilderijen en beelden.

Mirador de la Atalaya

De Mirador de la Atalaya is een prachtig uitkijkpunt dat een adembenemend uitzicht biedt over de vallei van Artenara. Het is een perfecte plek om te genieten van de prachtige natuur en om te ontspannen in de rustige omgeving.

Gran Canaria heeft veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultureel erfgoed. Van de prachtige historische gebouwen in Las Palmas de Gran Canaria tot de historische grotten van Artenara, er is genoeg te ontdekken op het eiland. Een bezoek aan deze plekken zal je niet alleen meer inzicht geven in de geschiedenis van het eiland, maar ook een onvergetelijke ervaring bieden.