Ontdek de Hemelse Smaak van Lokale Chocolade op Gran Canaria

6 december 2023
Ontdek de Hemelse Smaak van Lokale Chocolade op Gran Canaria

Als je een liefhebber bent van chocolade, dan is Gran Canaria de perfecte bestemming voor jou. Dit prachtige eiland in de Atlantische Oceaan staat bekend om zijn heerlijke lokale chocolade, die wordt gemaakt van de beste cacaobonen die op het eiland worden verbouwd. In deze blogpost nemen we je mee op een culinaire reis langs de beste plekken op Gran Canaria om te genieten van de hemelse smaak van lokale chocolade. Bereid je voor op een smaakvol avontuur!

1. Chocolatería Arucas: Een Paradijs voor Chocoladeliefhebbers

Gelegen in de charmante stad Arucas, is Chocolatería Arucas een waar paradijs voor chocoladeliefhebbers. Deze chocolaterie, opgericht in 1904, staat bekend om zijn ambachtelijke productie van heerlijke chocolaatjes en pralines. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan smaken, variërend van pure chocolade tot melkchocolade met vullingen zoals noten, fruit en karamel. Vergeet niet om hun beroemde chocolade-ijs te proberen, dat een perfecte verfrissing is op een warme dag.

2. Casa Montesdeoca: Een Historische Chocolade-ervaring

Casa Montesdeoca, gelegen in de historische wijk Vegueta in Las Palmas de Gran Canaria, is een must-visit voor iedereen die op zoek is naar een unieke chocolade-ervaring. Deze prachtige 16e-eeuwse herenhuizen is omgetoverd tot een sfeervol chocoladehuis, waar je kunt genieten van heerlijke chocolade en andere zoete lekkernijen. Probeer hun bekroonde warme chocolademelk, die wordt geserveerd met een selectie van zelfgemaakte truffels. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

3. Museo del Cacao: Leer over de Geschiedenis van Cacao op Gran Canaria

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van cacao op Gran Canaria, breng dan een bezoek aan het Museo del Cacao in San Bartolomé de Tirajana. Dit unieke museum neemt je mee op een reis door de tijd en laat je kennismaken met de oorsprong en de productie van cacao. Hier kun je niet alleen leren over de geschiedenis, maar ook genieten van heerlijke chocoladeproeverijen. Het is een educatieve en smaakvolle ervaring voor het hele gezin.

4. Chocolade Workshops: Leer Zelf Chocolade Maken

Als je echt wilt onderdompelen in de wereld van chocolade, waarom zou je dan niet zelf leren hoe je chocolade kunt maken? Op Gran Canaria zijn er verschillende chocoladeworkshops waar je de kunst van het chocolade maken kunt leren. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, deze workshops bieden een leuke en interactieve ervaring waarbij je leert hoe je je eigen chocolade kunt maken en decoreren. Het is een geweldige activiteit om te doen met vrienden of familie, en je kunt zelfs je zelfgemaakte chocolade mee naar huis nemen als souvenir.

5. Lokale Chocolade kopen als Souvenir

Last but not least, als je Gran Canaria verlaat, wil je misschien wat lokale chocolade kopen om mee naar huis te nemen als souvenir. Bezoek een van de vele lokale chocoladewinkels op het eiland en ontdek een breed scala aan chocoladeproducten, van repen tot bonbons en truffels. Hier kun je ook unieke smaken proeven, zoals chocolade met lokale ingrediënten zoals amandelen of gofio, een traditioneel Canarisch graanproduct. Vergeet niet om wat extra chocolade in te slaan, zodat je nog lang kunt nagenieten van de heerlijke smaak van Gran Canaria.

Geniet van de Hemelse Smaak van Lokale Chocolade op Gran Canaria

Gran Canaria is niet alleen een paradijs voor zon en strand, maar ook voor chocoladeliefhebbers. Met zijn ambachtelijke chocolaterieën, historische chocoladehuizen en educatieve chocolademusea biedt het eiland een unieke en smaakvolle ervaring voor iedereen die van chocolade houdt. Dus, waar wacht je nog op? Plan je volgende reis naar Gran Canaria en ontdek de hemelse smaak van lokale chocolade. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!