Ontdek de Hemelse Stranden van Gran Canaria: Ontspanning op Zijn Best!

26 december 2023
Ontdek de Hemelse Stranden van Gran Canaria: Ontspanning op Zijn Best!

Gran Canaria, het prachtige eiland in de Atlantische Oceaan, staat bekend om zijn adembenemende stranden. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist avontuur en watersport, Gran Canaria heeft voor elk wat wils. In deze blogpost nemen we je mee op een reis langs de beste stranden van het eiland, waar je kunt genieten van de zon, zee en zand. Bereid je voor op een onvergetelijke strandvakantie op Gran Canaria!

1. Playa de Las Canteras

We beginnen onze strandtour met een bezoek aan Playa de Las Canteras, gelegen in de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas. Dit strand is een van de meest iconische en populaire stranden van het eiland. Met zijn gouden zand, kristalhelder water en levendige promenade is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Het strand is ook ideaal om te zwemmen, snorkelen en surfen, dankzij de beschermende rif dat de golven dempt. Vergeet niet om een wandeling te maken over de promenade en te genieten van de vele restaurants, bars en winkels die hier te vinden zijn.

2. Playa de Maspalomas

Een andere must-visit strand op Gran Canaria is Playa de Maspalomas. Dit strand is beroemd om zijn uitgestrekte duinen, die een spectaculair uitzicht bieden op de oceaan. Het gouden zand en het kalme water maken dit strand ideaal om te zonnebaden en te zwemmen. Bovendien is Playa de Maspalomas de thuisbasis van een van de meest iconische vuurtorens van Gran Canaria, die een prachtig decor vormt voor je vakantiefoto's. Vergeet niet om een wandeling te maken langs de boulevard en te genieten van de vele restaurants en winkels in de omgeving.

3. Playa de Amadores

Als je op zoek bent naar een rustiger strandervaring, dan is Playa de Amadores de perfecte keuze. Dit prachtige strand, gelegen in het zuidwesten van Gran Canaria, staat bekend om zijn rustige wateren en fijn wit zand. Het water is hier zo helder dat je vissen kunt zien zwemmen terwijl je zwemt. Playa de Amadores is ook uitgerust met alle voorzieningen die je nodig hebt voor een ontspannen dag op het strand, zoals ligbedden, parasols en restaurants. Vergeet niet om te genieten van een heerlijke cocktail terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op de zonsondergang.

4. Playa de Puerto Rico

Playa de Puerto Rico is een van de meest populaire stranden in het zuiden van Gran Canaria. Dit strand biedt een breed scala aan activiteiten en faciliteiten voor zowel volwassenen als kinderen. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen, watersporten wilt beoefenen of gewoon wilt ontspannen, Playa de Puerto Rico heeft het allemaal. Het strand is omgeven door gezellige restaurants, bars en winkels, waardoor het de perfecte plek is voor een dagje uit met het hele gezin.

5. Playa de Las Alcaravaneras

Last but not least, hebben we Playa de Las Alcaravaneras, gelegen in de stad Las Palmas. Dit strand is ideaal voor degenen die willen genieten van een ontspannen dag op het strand zonder de drukte van de toeristische gebieden. Met zijn kalme wateren en fijne zand is Playa de Las Alcaravaneras perfect om te zwemmen en te zonnebaden. Bovendien biedt het strand een prachtig uitzicht op de jachthaven en de pittoreske vissersboten die hier te vinden zijn. Vergeet niet om een wandeling te maken langs de promenade en te genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants in de omgeving.

Of je nu op zoek bent naar een bruisend strand met allerlei faciliteiten of een afgelegen plek waar je kunt genieten van rust en sereniteit, Gran Canaria heeft het allemaal. Met zijn diverse selectie van prachtige stranden, zal dit eiland je zeker betoveren en je de ultieme strandervaring bieden. Dus pak je zonnebrandcrème in, trek je zwemkleding aan en maak je klaar voor een onvergetelijke strandvakantie op Gran Canaria!