Ontdek de Magie van Las Canteras: Het Beste Strand van Gran Canaria

10 mei 2024
Ontdek de Magie van Las Canteras: Het Beste Strand van Gran Canaria

Las Canteras, gelegen in de bruisende stad Las Palmas de Gran Canaria, is een ware oase van schoonheid en ontspanning. Met zijn gouden zand, kristalhelder water en levendige promenade, is dit strand een must-visit bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking. In deze blogpost nemen we je mee op een reis naar Las Canteras en delen we alles wat je moet weten om optimaal van dit stukje paradijs te genieten.

De Geschiedenis van Las Canteras

Het verhaal van Las Canteras gaat terug tot de pre-Spaanse periode, toen de inheemse Guanchen de kust van Gran Canaria bewoonden. De naam "Las Canteras" verwijst naar de groeven (canteras) die hier werden gebruikt om het kenmerkende zandstenen materiaal te winnen dat werd gebruikt voor de bouw van huizen en andere structuren.

Wat Las Canteras Zo Speciaal Maakt

Activiteiten om van te Genieten

  1. Snorkelen: Ontdek de prachtige onderwaterwereld van Las Canteras door te gaan snorkelen. Het heldere water en de rijke biodiversiteit maken het een geweldige plek om vissen, zeeschildpadden en kleurrijke koralen te zien.
  2. Surfen: Voor de avontuurlijke types is Las Canteras een geweldige plek om te leren surfen. De golven zijn ideaal voor beginners en er zijn tal van surfscholen die lessen en verhuur van uitrusting aanbieden.
  3. Eten en Drinken: Proef de heerlijke Canarische keuken in een van de vele restaurants langs de promenade. Van verse visgerechten tot lokale specialiteiten zoals papas arrugadas en mojo saus, er is voor elk wat wils.
Praktische Tips voor een Bezoek aan Las Canteras

Las Canteras is werkelijk een parel aan de kust van Gran Canaria, en een bezoek aan dit prachtige strand mag niet ontbreken tijdens je verblijf op het eiland. Of je nu wilt ontspannen op het zand, zwemmen in de zee of genieten van de lokale keuken, Las Canteras biedt voor elk wat wils. Plan vandaag nog je reis en ontdek de magie van Las Canteras!