Ontdek de Magische Wereld van Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo

6 juni 2023
Ontdek de Magische Wereld van Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens je bezoek aan Gran Canaria, dan is een bezoek aan de Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo (ook wel bekend als de Botanische Tuin van Gran Canaria) een absolute must. Dit prachtige botanische paradijs, gelegen in de buurt van Las Palmas, is een ware oase van rust en schoonheid. Met meer dan 27 hectare aan bloeiende flora en fauna, biedt deze tuin een onvergetelijke ervaring voor zowel natuurliefhebbers als toeristen. In deze blogpost zullen we de hoogtepunten van de Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo verkennen, zodat je weet wat je kunt verwachten tijdens je bezoek.

Een Stukje Geschiedenis

De Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo werd opgericht in 1952 door de Zweedse botanicus Eric Ragnor Sventenius. Hij wilde een plek creëren waar de unieke plantensoorten van de Canarische Eilanden konden worden beschermd en bestudeerd. De tuin is vernoemd naar de beroemde Canarische natuuronderzoeker José Viera y Clavijo, die in de 18e eeuw leefde en een belangrijke rol speelde in de wetenschappelijke studie van de Canarische flora.

Unieke Flora en Fauna

De Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo is de thuisbasis van meer dan 500 endemische plantensoorten die alleen op de Canarische Eilanden voorkomen. Dit maakt het de ideale plek om de unieke flora van dit eilandparadijs te ontdekken. Enkele opmerkelijke plantensoorten die je in de tuin kunt vinden, zijn:

Naast de fascinerende plantensoorten die je in de tuin kunt vinden, is het ook een geweldige plek om enkele van de inheemse vogelsoorten van Gran Canaria te spotten. Houd je ogen open voor de Canarische blauwe vink (Fringilla teydea), de Afrikaanse blauwe vliegenvanger (Cyanistes teneriffae), en de Berthelots pieper (Anthus berthelotii), om er maar een paar te noemen.

De Tuinen Verkennen

De Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo is onderverdeeld in verschillende secties, elk met zijn eigen unieke karakter en plantensoorten. Hier zijn enkele van de hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je bezoek:

Praktische Informatie

De Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo is dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur, behalve op 25 december en 1 januari. De toegang tot de tuin is gratis, wat het een budgetvriendelijke activiteit maakt voor je bezoek aan Gran Canaria. Het is aan te raden om minimaal een halve dag uit te trekken voor je bezoek, zodat je voldoende tijd hebt om alles te ontdekken wat de tuin te bieden heeft. Vergeet niet om comfortabele schoenen te dragen, want er is veel te zien en te doen!

De Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo is een must-see voor iedereen die Gran Canaria bezoekt. Met zijn unieke flora en fauna, prachtige tuinen en rustige sfeer, is het de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de wonderen van de natuur. Of je nu een natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen dagje uit, de Botanische Tuin van Gran Canaria zal je zeker betoveren.