Ontdek de verborgen pareltjes van Gran Canaria

5 juli 2023
Ontdek de verborgen pareltjes van Gran Canaria

Gran Canaria, een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Europa, heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Het eiland, dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, biedt een scala aan verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden. Van pittoreske dorpjes en spectaculaire landschappen tot ongerepte stranden en fascinerende natuurparken, Gran Canaria heeft het allemaal. Lees verder om enkele van de meest betoverende plekjes te ontdekken die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland.

Barranco de Guayadeque

Barranco de Guayadeque, gelegen in het oostelijke deel van Gran Canaria, is een indrukwekkende kloof die bekend staat om zijn weelderige vegetatie, archeologische vindplaatsen en grotwoningen. Deze verborgen parel is de ideale plek voor natuurliefhebbers en wandelaars, met tal van wandelpaden die door het adembenemende landschap lopen. Een bezoek aan het Centro de Interpretación is een aanrader, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van de kloof.

Teror

Teror, een charmant dorpje in het noorden van het eiland, is bekend om zijn prachtige architectuur en historische betekenis. De geplaveide straten, kleurrijke huizen met houten balkons en de indrukwekkende basiliek van Nuestra Señora del Pino maken dit dorp een must-visit tijdens je verblijf op Gran Canaria. Vergeet niet de lokale specialiteit, chorizo de Teror, te proeven tijdens je bezoek.

Roque Nublo

Roque Nublo, een 80 meter hoge basaltrots gelegen in het hart van Gran Canaria, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van het eiland. Deze majestueuze rots herbergt een prachtig uitkijkpunt waar je kunt genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht over het eiland. Het korte maar uitdagende pad naar de top van Roque Nublo is zeker de moeite waard voor de adembenemende uitzichten en fotomomenten.

Maspalomas Duinen

De Maspalomas Duinen, gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria, is een beschermd natuurgebied dat bestaat uit een uitgestrekt duinlandschap, een lagune en een palmboomgaard. Deze unieke plek is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de toeristische gebieden en te genieten van een ontspannende wandeling door het gouden zand. Mis de vuurtoren van Maspalomas niet, een opvallend monument dat de ingang van het natuurgebied markeert.

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán, ook wel bekend als het 'Klein Venetië' van Gran Canaria, is een pittoresk vissersdorpje met witgekalkte gebouwen, smalle straatjes en kleurrijke bloemen. Deze idyllische plek biedt een ontspannen sfeer en tal van gezellige restaurants en cafés om te genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje. Maak een wandeling langs de jachthaven en bewonder de charmante architectuur en de kristalheldere wateren.

Tamadaba Natuurpark

Tamadaba Natuurpark, gelegen in het westen van Gran Canaria, is een uitgestrekt beschermd gebied dat bekend staat om zijn weelderige dennenbossen, indrukwekkende kliffen en adembenemende uitzichten. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, variërend van eenvoudige wandelingen tot uitdagende tochten, waardoor het park geschikt is voor zowel beginnende wandelaars als ervaren trekkers. Neem de tijd om de flora en fauna van dit unieke ecosysteem te bewonderen en geniet van de rust die dit natuurpark te bieden heeft.

Jardín Canario

Jardín Canario, oftewel de Canarische Tuin, is een prachtige botanische tuin in het noorden van Gran Canaria. Deze verborgen parel herbergt een indrukwekkende verzameling van inheemse planten en bloemen, aangevuld met schilderachtige vijvers, watervallen en wandelpaden. Een bezoek aan Jardín Canario is een uitstekende manier om meer te leren over de biodiversiteit van de Canarische Eilanden en te genieten van de rustige ambiance van deze groene oase.

Arucas

Arucas, gelegen aan de noordkust van Gran Canaria, is een schilderachtig stadje dat bekend staat om zijn historische bezienswaardigheden en prachtige tuinen. Bezoek de imposante Iglesia de San Juan Bautista, een neo-gotische kerk die het stadsgezicht domineert, en wandel door de rustige Jardín de la Marquesa, een prachtig aangelegde tuin met een indrukwekkende verscheidenheid aan planten en bomen.

Playa de Güigüi

Playa de Güigüi, een afgelegen strand aan de westkust van Gran Canaria, is een van de meest ongerepte en onontdekte plekken van het eiland. Om dit strand te bereiken, moet je een uitdagende wandeling maken door een ruig landschap, maar je wordt beloond met een prachtige, rustige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Houd er rekening mee dat er geen voorzieningen zijn op dit afgelegen strand, dus zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt.

Valsequillo

Valsequillo, gelegen in het binnenland van Gran Canaria, is een klein dorpje omringd door vruchtbare valleien en indrukwekkende berglandschappen. Dit charmante dorp is vooral populair bij wandelaars en natuurliefhebbers, dankzij de vele wandelpaden en groene gebieden die het omringen. Vergeet niet de lokale markt te bezoeken, waar je verse producten en traditionele ambachten kunt kopen.

Met zo veel verborgen pareltjes om te ontdekken, biedt Gran Canaria een schat aan mogelijkheden voor bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke en onvergetelijke ervaring. Van schilderachtige dorpjes en adembenemende landschappen tot ongerepte stranden en fascinerende natuurparken, dit prachtige eiland heeft het allemaal - en wacht op jou om het te verkennen.