Ontdek de verborgen schat van Gran Canaria: Roque Bentayga

31 januari 2024
Ontdek de verborgen schat van Gran Canaria: Roque Bentayga

Gran Canaria staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en adembenemende landschappen. Maar er is één plek die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen: Roque Bentayga. Dit indrukwekkende natuurlijke monument is een verborgen schat die je niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele tour door Roque Bentayga en delen we alles wat je moet weten over deze unieke bestemming.

Wat is Roque Bentayga?

Roque Bentayga is een spectaculaire rotsformatie gelegen in het hart van Gran Canaria. Het maakt deel uit van het beschermde natuurgebied "Parque Arqueológico Cueva de Risco Caído y los Espacios Sagrados de Montaña de Gran Canaria". Deze plek heeft grote archeologische en culturele waarde, omdat het vroeger diende als een belangrijk cultureel centrum voor de inheemse bevolking van het eiland, de Guanches.

De geschiedenis van Roque Bentayga

Roque Bentayga heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het was een heilige plaats voor de Guanches, die het beschouwden als een spirituele en culturele plek. Ze gebruikten de grotten in de rotsformatie voor religieuze rituelen en ceremonies. Het is fascinerend om te bedenken dat je op dezelfde plek staat als waar deze oude beschaving ooit heeft gestaan.

Wat te doen bij Roque Bentayga

  1. Verken de archeologische site: Roque Bentayga is de thuisbasis van een archeologische site waar je de overblijfselen van oude Guanche-grotwoningen kunt zien. Het is een unieke ervaring om door de overblijfselen van deze oude beschaving te wandelen en je een voorstelling te maken van hoe het leven er toen uitzag.

  2. Geniet van het adembenemende uitzicht: Roque Bentayga biedt een panoramisch uitzicht over het eiland. Het is de perfecte plek om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria en om prachtige foto's te maken.

  3. Maak een wandeling in de omgeving: Het gebied rondom Roque Bentayga is ideaal om te wandelen. Er zijn verschillende paden die je kunt volgen en die je meenemen door de prachtige natuur van Gran Canaria. Vergeet niet om je wandelschoenen mee te nemen en voldoende water en snacks in te pakken.

Hoe Roque Bentayga te bereiken

Roque Bentayga is gelegen in Tejeda, in het centrum van Gran Canaria. Het is het beste bereikbaar met de auto, omdat het openbaar vervoer beperkt is in dit deel van het eiland. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar bij de rotsformatie. Het is ook mogelijk om een georganiseerde excursie te boeken die je naar Roque Bentayga brengt.

Tips voor je bezoek aan Roque Bentayga

Roque Bentayga is een verborgen schat die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Gran Canaria. Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende uitzichten en mogelijkheden om te wandelen, is het een bestemming die zowel cultuur- als natuurliefhebbers zal bekoren. Voeg Roque Bentayga toe aan je reisroute en ontdek de magie van deze bijzondere plek op het eiland.