Ontdek de verborgen schatten van Gran Canaria in Barranco de los Cernícalos

2 november 2023
Ontdek de verborgen schatten van Gran Canaria in Barranco de los Cernícalos

Gran Canaria is een prachtig eiland met veel verschillende landschappen en bezienswaardigheden. Een van de verborgen schatten van het eiland is de Barranco de los Cernícalos, een spectaculaire kloof in het noordwesten van het eiland. In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht door deze adembenemende natuurlijke omgeving.

Wat is de Barranco de los Cernícalos?

De Barranco de los Cernícalos is een kloof die zich uitstrekt over een lengte van ongeveer 12 kilometer tussen de dorpen Vega de San Mateo en Valsequillo. De kloof is ontstaan door de erosie van de rivierbedding van de Río de los Cernícalos, die door het gebied stroomt. Het landschap is er ruig en spectaculair, met steile rotswanden, watervallen en weelderige vegetatie.

Wandelen in de Barranco de los Cernícalos

Een van de beste manieren om de Barranco de los Cernícalos te ontdekken is door te wandelen. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen, afhankelijk van je niveau en interesse. Een van de populairste routes is de Camino Real de la Plata, die begint bij het dorpje Vega de San Mateo en je door de kloof naar Valsequillo voert. Deze route is ongeveer 7 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur.

De wandeling begint bij de parkeerplaats bij de ingang van de kloof en voert je langs de rivierbedding en door dichte bossen van Canarische dennen en laurierbomen. Onderweg passeer je verschillende watervallen en stroompjes, en kun je genieten van prachtige uitzichten op de omringende bergen. Vergeet niet om stevige wandelschoenen aan te trekken en voldoende water en snacks mee te nemen.

Vogels spotten in de Barranco de los Cernícalos

Een van de bijzondere eigenschappen van de Barranco de los Cernícalos is de grote verscheidenheid aan vogels die er leven. Het gebied is een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 80 verschillende soorten die er voorkomen. Enkele van de meest opvallende vogels die je kunt spotten zijn de Canarische buizerd, de blauwe vink en de Canarische tjiftjaf.

Als je vogels wilt spotten in de Barranco de los Cernícalos, is het een goed idee om een verrekijker mee te nemen en vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan, wanneer de vogels het meest actief zijn. Het gebied is het hele jaar door te bezoeken, maar de beste tijd om vogels te spotten is in de lente en de herfst, wanneer veel vogels migreren.

Zwemmen in de Barranco de los Cernícalos

Een van de hoogtepunten van de Barranco de los Cernícalos is het kristalheldere water van de rivier. Op sommige plaatsen zijn er natuurlijke zwembaden gevormd, waar je heerlijk kunt zwemmen en afkoelen na een lange wandeling. De watertemperatuur is het hele jaar door aangenaam, maar het water kan soms wel wat koud zijn.

Als je gaat zwemmen in de Barranco de los Cernícalos, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de lokale regels te respecteren. Zwemmen is alleen toegestaan op aangewezen plaatsen en het is verboden om afval achter te laten of de natuur te beschadigen.

Praktische informatie

De Barranco de los Cernícalos is gemakkelijk te bereiken met de auto vanuit verschillende delen van Gran Canaria. Er is een parkeerplaats bij de ingang van de kloof, waar je je auto veilig kunt parkeren. Het gebied is het hele jaar door te bezoeken, maar de beste tijd om de kloof te verkennen is in de lente en de herfst, wanneer het weer mild is en de natuur op zijn mooist is.

Als je gaat wandelen in de Barranco de los Cernícalos, is het belangrijk om stevige wandelschoenen aan te trekken en voldoende water en snacks mee te nemen. Het kan soms ook fris zijn in de kloof, dus het is een goed idee om een jas mee te nemen. Vergeet niet om de lokale regels te respecteren en de natuur te beschermen.

De Barranco de los Cernícalos is een van de verborgen schatten van Gran Canaria, een spectaculaire kloof met watervallen, weelderige vegetatie en kristalhelder water. Of je nu gaat wandelen, vogels spotten of zwemmen, er is voor iedereen wel iets te beleven in deze adembenemende natuurlijke omgeving. Plan je volgende avontuur in Gran Canaria en ontdek deze prachtige kloof zelf!