Ontdek de verborgen schatten van Gran Canaria in de Cuevas de Valerón

5 november 2023
Ontdek de verborgen schatten van Gran Canaria in de Cuevas de Valerón

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring op Gran Canaria, dan moet je zeker de Cuevas de Valerón bezoeken. Deze prachtige grotten zijn gelegen in het noorden van het eiland en zijn een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van de Canarische Eilanden.

Geschiedenis van de Cuevas de Valerón

De Cuevas de Valerón werden oorspronkelijk gebruikt door de Guanches, de oorspronkelijke inwoners van de Canarische Eilanden. De grotten werden gebruikt als opslagplaatsen voor voedsel en voorwerpen, en het is geschat dat er meer dan 300 kamers zijn in de grotten.

De grotten werden pas in de jaren 70 van de vorige eeuw herontdekt. Tegenwoordig zijn de Cuevas de Valerón een belangrijke archeologische vindplaats en een populaire toeristische attractie op Gran Canaria.

Wat te verwachten bij een bezoek aan de Cuevas de Valerón

Bij aankomst bij de Cuevas de Valerón word je begroet door een indrukwekkend uitzicht op de grotten. De grotten zijn uitgehouwen in de vulkanische tufsteenheuvels en zijn omgeven door weelderige vegetatie.

Je kunt een rondleiding boeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van de grotten en om de kamers te verkennen. De rondleidingen worden gegeven door deskundige gidsen die je alles kunnen vertellen over de Guanches en hun manier van leven.

Tijdens de tour kom je langs de verschillende kamers van de grotten en zie je hoe de Guanches voedsel en voorwerpen opslagen. Sommige kamers zijn klein en intiem, terwijl andere grote ruimtes zijn die ooit werden gebruikt voor ceremonies.

Een hoogtepunt van de rondleiding is het uitzicht vanaf de top van de grotten. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de omringende heuvels en valleien.

Praktische informatie

De Cuevas de Valerón zijn geopend voor het publiek van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur. Toegangsprijzen zijn redelijk geprijsd en er zijn verschillende tarieven beschikbaar, afhankelijk van je leeftijd en of je een tour wilt nemen of niet. Het is raadzaam om comfortabele schoenen te dragen tijdens je bezoek, omdat de grotten enigszins heuvelachtig terrein hebben. Fotografie is toegestaan in de grotten, maar flitsfotografie is niet toegestaan.

Slotgedachten

Een bezoek aan de Cuevas de Valerón is een unieke en fascinerende ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Gran Canaria. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een avontuurlijke activiteit, de Cuevas de Valerón bieden voor elk wat wils.

Dus waar wacht je nog op? Boek je tour vandaag nog en ontdek de verborgen schatten van Gran Canaria in de Cuevas de Valerón.