Ontdek de verborgen schatten van Gran Canaria in Parque Natural de Ojeda, Inagua y Pajonales

9 oktober 2023
Ontdek de verborgen schatten van Gran Canaria in Parque Natural de Ojeda, Inagua y Pajonales

Als je op zoek bent naar een ongerepte natuurbeleving op Gran Canaria, dan is het Parque Natural de Ojeda, Inagua y Pajonales de perfecte bestemming. Dit natuurpark, gelegen in het westen van het eiland, biedt een spectaculair landschap met uitgestrekte vlaktes, diepe kloven en hoge bergen. Het park is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van de Canarische Eilanden en is een must-see voor elke natuurliefhebber.

De geschiedenis van het park

Het Parque Natural de Ojeda, Inagua y Pajonales werd opgericht in 1987 en beslaat een oppervlakte van meer dan 8.000 hectare. Het park is vernoemd naar de drie belangrijkste geografische kenmerken: de Ojeda-bergketen, de Inagua-vlakte en de Pajonales-bergketen.

Het park herbergt een schat aan flora en fauna, waaronder endemische soorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Het is ook een belangrijk toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten, zoals de Canarische patrijs en de blauwe hagedis.

Wat te zien en te doen

Het Parque Natural de Ojeda, Inagua y Pajonales biedt talloze mogelijkheden om te wandelen en te verkennen. Er zijn vele paden die door het park lopen, variërend van korte, gemakkelijke wandelingen tot meer uitdagende tochten. Een van de meest populaire routes is de 16 kilometer lange tocht van Cruz de Tejeda naar Roque Nublo, die je langs enkele van de meest spectaculaire landschappen van het park voert.

Naast wandelen, biedt het park ook mogelijkheden om te kamperen, te fietsen en te paardrijden. Er zijn verschillende campings in het park, waar je kunt genieten van een rustige nacht onder de sterrenhemel.

De flora en fauna

Het Parque Natural de Ojeda, Inagua y Pajonales is de thuisbasis van een rijke en gevarieerde flora en fauna. De plantenwereld van het park omvat meer dan 500 soorten, waarvan er veel endemisch zijn voor de Canarische Eilanden. Een van de meest opvallende planten in het park is de Canarische den, een boom die alleen in de Canarische Eilanden voorkomt.

Het park is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan dieren, waaronder vogels, reptielen en zoogdieren. De Canarische patrijs, een bedreigde vogelsoort, is een veel voorkomende bewoner van het park. Andere vogels die je in het park kunt spotten zijn de Canarische buizerd en de Canarische torenvalk. Het park is ook de thuisbasis van verschillende soorten hagedissen, waaronder de blauwe hagedis en de Canarische hagedis.

Tips voor het bezoeken van het park

Als je het Parque Natural de Ojeda, Inagua y Pajonales wilt bezoeken, zijn hier enkele tips om het meeste uit je bezoek te halen:

Het Parque Natural de Ojeda, Inagua y Pajonales is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van de Canarische Eilanden en biedt een unieke en ongerepte natuurbeleving. Of je nu wandelt, kampeert of gewoon geniet van het landschap, dit park is een must-see voor elke natuurliefhebber. Met zijn rijke flora en fauna, spectaculaire landschappen en talloze mogelijkheden om te verkennen, is het Parque Natural de Ojeda, Inagua y Pajonales een bestemming die je niet mag missen tijdens je reis naar Gran Canaria.