Ontdek de verborgen schoonheid van Gran Canaria's Piscina Natural de Roque Prieto

30 oktober 2023
Ontdek de verborgen schoonheid van Gran Canaria's Piscina Natural de Roque Prieto

Als je op zoek bent naar een unieke en avontuurlijke ervaring op Gran Canaria, dan moet je zeker de Piscina Natural de Roque Prieto bezoeken. Dit verborgen juweeltje ligt aan de noordkust van het eiland en biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan.

Over de Piscina Natural de Roque Prieto

De Piscina Natural de Roque Prieto is een natuurlijk zwembad dat is gevormd door vulkanische rotsen. Het ligt vlakbij het dorpje Agaete en is een populaire bestemming onder zowel toeristen als locals. Het water is kraakhelder en heeft een zachte temperatuur, waardoor het de perfecte plek is om te zwemmen en te snorkelen. Het is ook een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving.

Hoe kom je er

Om bij de Piscina Natural de Roque Prieto te komen, moet je een wandeling maken van ongeveer 20 minuten vanaf het dorpje Agaete. De wandeling is niet erg moeilijk en biedt onderweg een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is ook mogelijk om met de auto te gaan, maar de laatste paar honderd meter moet je te voet afleggen.

Wat te doen bij de Piscina Natural de Roque Prieto

De belangrijkste activiteit bij de Piscina Natural de Roque Prieto is natuurlijk zwemmen. Het water is ongeveer 1,5 meter diep en biedt voldoende ruimte om te zwemmen en te snorkelen. Er zijn ook rotsen waar je vanaf kunt springen, wat voor de avontuurlijke zwemmers een leuke uitdaging is. Vergeet niet om je snorkeluitrusting mee te nemen om de prachtige onderwaterwereld te ontdekken.

Als je genoeg hebt van het zwemmen, kun je op de rotsen klimmen en genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan. Het is ook een geweldige plek om te zonnebaden en te ontspannen. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen, want er zijn geen faciliteiten op de locatie.

Tips voor een bezoek aan de Piscina Natural de Roque Prieto

De Piscina Natural de Roque Prieto is een prachtige en unieke plek op Gran Canaria die zeker een bezoek waard is. Het biedt een geweldige ervaring voor iedereen die op zoek is naar avontuur en ontspanning. Dus als je op het eiland bent, zorg er dan voor dat je deze verborgen schat niet mist.