Ontdek het paradijs op aarde bij Playa de los Tocinillos

28 november 2023
Ontdek het paradijs op aarde bij Playa de los Tocinillos

Gran Canaria is een prachtige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Een van de meest populaire stranden op het eiland is Playa de los Tocinillos, een adembenemend mooi stukje strand dat bekend staat om zijn kristalheldere water en zachte zand. In deze blogpost gaan we dieper in op de redenen waarom Playa de los Tocinillos een bezoek waard is en geven we tips over hoe je het meeste uit je verblijf kunt halen.

Wat maakt Playa de los Tocinillos zo bijzonder?

Playa de los Tocinillos is een van de meest ongerepte en natuurlijke stranden op Gran Canaria. Het strand is omgeven door hoge kliffen en wordt beschermd tegen de wind, waardoor het water altijd kalm en helder is. De kleur van het water is onbeschrijfelijk mooi, variërend van lichtblauw tot turkoois, en het zand is zacht en wit.

Bovendien is Playa de los Tocinillos een relatief rustig strand. Het is niet zo populair als sommige van de andere stranden op Gran Canaria, waardoor het ideaal is voor reizigers die op zoek zijn naar een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Het is een perfecte plek om te zwemmen, zonnebaden, snorkelen en te genieten van de prachtige omgeving.

Hoe kom je bij Playa de los Tocinillos?

Playa de los Tocinillos is gelegen in het zuidwesten van Gran Canaria en is te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kun je het beste parkeren in het nabijgelegen dorpje Tasartico en een wandeling maken langs de kliffen naar het strand. Het duurt ongeveer 20 minuten om vanaf Tasartico naar Playa de los Tocinillos te lopen.

Als je liever met het openbaar vervoer reist, kun je de bus nemen vanuit het nabijgelegen Puerto de Mogán. De bus rijdt ongeveer twee keer per dag en stopt bij Tasartico. Vanaf daar kun je lopen naar Playa de los Tocinillos.

Tips voor een bezoek aan Playa de los Tocinillos

Als je van plan bent om Playa de los Tocinillos te bezoeken, zijn hier een paar tips om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je verblijf haalt:

Playa de los Tocinillos is een prachtig strand dat zeker een bezoek waard is tijdens je verblijf op Gran Canaria. Het is een ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen, en te genieten van het heldere water en de prachtige omgeving. Of je nu met de auto komt of het openbaar vervoer neemt, zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om van dit prachtige strand te genieten. Vergeet niet om voldoende water, snacks en zonnebrandcrème mee te nemen, en om het strand schoon te houden. We hopen dat deze blogpost je heeft geïnspireerd om Playa de los Tocinillos te bezoeken en dat je een geweldige tijd zult hebben op dit paradijselijke stukje aarde!