Ontdek het verborgen paradijs van Gran Canaria: Playa de Güi Güi

11 juli 2023
Ontdek het verborgen paradijs van Gran Canaria: Playa de Güi Güi

Gran Canaria, een van de prachtige Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, prachtige stranden en diverse toeristische attracties. Maar er is één plek die zich onderscheidt van de rest, een verborgen juweel dat maar weinig toeristen kennen: Playa de Güi Güi. Dit afgelegen strand is een van de best bewaarde geheimen van het eiland en een bezoek aan deze verborgen parel is een must voor elke avontuurlijke reiziger. In deze blogpost zullen we je alles vertellen over Playa de Güi Güi en hoe je er kunt komen, zodat je kunt genieten van een unieke en onvergetelijke ervaring op Gran Canaria.

Wat maakt Playa de Güi Güi zo speciaal?

Playa de Güi Güi is een afgelegen en ongerept strand aan de westkust van Gran Canaria. Het wordt omgeven door indrukwekkende kliffen en een ongerepte natuurlijke omgeving die het een echt paradijs op aarde maken. Wat dit strand zo bijzonder maakt, is het gevoel van exclusiviteit en rust dat je ervaart als je er bent. Het is alsof je een verborgen schat hebt ontdekt die alleen voor jou bestemd is.

Dit afgelegen strand is niet alleen een perfect toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte, maar het is ook een geweldige plek voor natuurliefhebbers en wandelaars. De route naar het strand is een uitdagende maar lonende wandeling die je door prachtige landschappen en adembenemende uitzichten leidt. Bovendien is Playa de Güi Güi een uitstekende locatie om te genieten van de zonsondergang - een onvergetelijk schouwspel dat je niet wilt missen.

Hoe kom je bij Playa de Güi Güi?

Het bereiken van Playa de Güi Güi is niet eenvoudig, maar dat is precies wat het zo exclusief en uniek maakt. Er zijn twee hoofdroutes om het strand te bereiken: te voet of met een boottocht. Beide opties hebben hun eigen charme en avontuur, dus het is aan jou om te beslissen welke het beste bij je past.

Wandelen naar Playa de Güi Güi

De wandelroute naar Playa de Güi Güi is een uitdagend maar lonend avontuur. Er zijn twee paden die je kunt nemen: het pad vanuit het dorp Tasartico en het pad vanuit La Aldea de San Nicolás. Beide routes zijn ongeveer 8 kilometer lang en duren ongeveer 4 tot 5 uur, afhankelijk van je tempo en ervaring.

Voordat je aan deze wandeling begint, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je voldoende water en voedsel bij je hebt, evenals zonnebrandcrème, een hoed en stevige wandelschoenen. Het pad kan ruig en steil zijn, dus het is essentieel om voorzichtig te zijn en je tijd te nemen. Vergeet niet om je camera mee te nemen om de adembenemende uitzichten vast te leggen die je onderweg tegenkomt.

Houd er rekening mee dat er op Playa de Güi Güi geen winkels of restaurants zijn, dus zorg ervoor dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt voor de dag. Als je van plan bent om te overnachten, vergeet dan niet om een tent en slaapzak mee te nemen, aangezien er geen accommodatie op het strand is.

Boottocht naar Playa de Güi Güi

Als je niet wilt wandelen, kun je ook een boottocht naar Playa de Güi Güi boeken. Verschillende bedrijven bieden tochten aan vanuit Puerto de Mogán, Puerto Rico en Anfi del Mar. De reis duurt ongeveer 1 tot 2 uur, afhankelijk van de vertrekplaats. Houd er rekening mee dat de zee aan de westkust van Gran Canaria soms ruw kan zijn, dus deze optie is mogelijk niet geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor zeeziekte.

Een boottocht naar Playa de Güi Güi geeft je niet alleen de mogelijkheid om het prachtige strand te bezoeken, maar stelt je ook in staat om te genieten van de spectaculaire kustlijn van Gran Canaria vanaf het water. Bovendien kun je tijdens de boottocht vaak dolfijnen en andere zeedieren spotten, wat een extra bonus is.

Wat te doen op Playa de Güi Güi

Eenmaal op Playa de Güi Güi, zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen om optimaal te genieten van deze unieke plek:

Playa de Güi Güi is zonder twijfel een van de meest unieke en ongerepte plekken op Gran Canaria. Hoewel het niet eenvoudig is om er te komen, is het de inspanning zeker waard. Of je nu kiest voor een uitdagende wandeling of een ontspannende boottocht, een bezoek aan Playa de Güi Güi zal een onvergetelijke ervaring zijn die je nog lang zal bijblijven. Dus waar wacht je nog op? Plan je avontuur naar dit verborgen paradijs en ontdek zelf waarom Playa de Güi Güi een van de best bewaarde geheimen van Gran Canaria is.