Ontdek Playa de la Aldea: een verborgen parel op Gran Canaria

16 augustus 2023
Ontdek Playa de la Aldea: een verborgen parel op Gran Canaria

Gran Canaria, een van de populairste bestemmingen van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, het diverse landschap en het aangename klimaat. Terwijl de meeste toeristen zich op de bekendere stranden bevinden, is er een verborgen parel die je zeker niet mag missen: Playa de la Aldea. In deze blog post nemen we je mee naar dit unieke strand, gelegen in het kleine vissersdorpje La Aldea de San Nicolás. We vertellen je alles wat je moet weten om van een ontspannen dag aan het strand te genieten, weg van de drukte van de meer toeristische gebieden.

Locatie en bereikbaarheid

Playa de la Aldea is gelegen aan de westkust van Gran Canaria, in het dorp La Aldea de San Nicolás, dat bekend staat om zijn rustige sfeer en het prachtige berglandschap. Het strand ligt op ongeveer 33 kilometer van de stad Mogán en op 75 kilometer van de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria.

De beste manier om Playa de la Aldea te bereiken is met de auto. Hoewel het mogelijk is om er met het openbaar vervoer te komen, zijn er slechts een paar bussen per dag en kan de reistijd behoorlijk lang zijn. Met de auto is het ongeveer een uur rijden vanaf Maspalomas en anderhalf uur vanaf Las Palmas de Gran Canaria. De rit naar het strand is een ervaring op zich, aangezien je door het prachtige bergachtige landschap van het eiland rijdt. Houd er echter rekening mee dat de weg bochtig en soms smal kan zijn, dus rijd voorzichtig.

Het strand

Playa de la Aldea is een uniek strand met een mix van zand en kiezelstenen, omringd door indrukwekkende kliffen en bergen. Het is een van de weinige stranden op Gran Canaria waar je nog kunt genieten van de ongerepte natuur en een rustige sfeer. Het strand is ongeveer 700 meter lang en 30 meter breed, waardoor er voldoende ruimte is om een ontspannen plekje te vinden, zelfs tijdens de drukkere zomermaanden.

Het water bij Playa de la Aldea is kristalhelder en ideaal om te zwemmen of snorkelen. Houd er echter rekening mee dat de stroming soms sterk kan zijn, dus wees voorzichtig, vooral als er golven zijn. Er zijn geen strandwachten aanwezig, dus zwem op eigen risico.

Voorzieningen en activiteiten

Ondanks dat het een vrij afgelegen strand is, zijn er enkele voorzieningen in de buurt van Playa de la Aldea. Er is een kleine strandbar waar je drankjes en snacks kunt kopen, en er zijn ook enkele restaurants op loopafstand in het dorp. Als je van plan bent om de hele dag op het strand door te brengen, is het aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen, aangezien de keuzes beperkt zijn.

Er zijn geen ligbedden of parasols te huur op Playa de la Aldea, dus zorg ervoor dat je je eigen strandspullen meeneemt om van een comfortabele dag aan het strand te kunnen genieten. Er zijn ook geen openbare douches of toiletten, maar je kunt gebruikmaken van de faciliteiten in de nabijgelegen restaurants.

Playa de la Aldea is een geweldige plek om te genieten van verschillende activiteiten. Naast zwemmen en zonnebaden, kun je er snorkelen en de onderwaterwereld verkennen. In de omgeving van het strand zijn er ook enkele mooie wandelpaden, zoals de Barranco de la Aldea, die je door de indrukwekkende kloof naar de bergtoppen leidt. Als je geïnteresseerd bent in vissen, is La Aldea de San Nicolás een van de beste plekken op Gran Canaria om dit te doen.

Festivals en evenementen

La Aldea de San Nicolás staat bekend om zijn traditionele festivals en evenementen. Een van de hoogtepunten is het Fiesta del Charco, dat elk jaar op 11 september plaatsvindt. Tijdens dit evenement komen zowel lokale bewoners als bezoekers samen om de traditionele vistechnieken te vieren. Het hoogtepunt van het festival is wanneer de deelnemers in de modderige poelen springen om met hun handen vissen te vangen. Het is een unieke en leuke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Playa de la Aldea is een van de verborgen parels van Gran Canaria, waar je kunt genieten van een rustige en ontspannen dag aan het strand, weg van de drukte van de meer toeristische gebieden. De unieke ligging, het prachtige landschap en de eenvoudige voorzieningen maken het tot een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Canarische ervaring. Dus, als je op zoek bent naar een bijzonder strand op Gran Canaria, zorg er dan zeker voor dat je Playa de la Aldea in je reisplannen opneemt!