Ontdek Playa de las Alcaravaneras, een verborgen parel op Gran Canaria

15 mei 2023
Ontdek Playa de las Alcaravaneras, een verborgen parel op Gran Canaria

Gran Canaria, het prachtige eiland in de Atlantische Oceaan, heeft veel spectaculaire stranden om te verkennen en van te genieten. Een van de minder bekende, maar zeker niet minder indrukwekkende stranden is Playa de las Alcaravaneras. Gelegen aan de oostkust van het eiland, op slechts enkele minuten van het populaire en bruisende Playa de las Canteras, biedt Alcaravaneras een rustige, ontspannen sfeer. In deze blogpost zullen we alles vertellen over dit mooie strand en wat het te bieden heeft voor zowel de lokale bevolking als bezoekers van Gran Canaria.

De ligging van Playa de las Alcaravaneras

Playa de las Alcaravaneras bevindt zich in de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas. Het strand ligt aan de oostkant van het eiland en wordt omringd door de wijken Alcaravaneras en Ciudad Jardín. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waardoor het een ideale bestemming is voor bezoekers die in de buurt verblijven of een dagtrip willen maken vanuit andere delen van het eiland.

Het strand is ongeveer 500 meter lang en heeft fijn goudkleurig zand. Het grenst aan de jachthaven van Las Palmas, waardoor het een uitstekende locatie is om te genieten van een prachtig uitzicht op de zee en de boten die voorbij varen.

Wat maakt Playa de las Alcaravaneras uniek?

In tegenstelling tot het drukke en toeristische Playa de las Canteras, biedt Playa de las Alcaravaneras een meer ontspannen en rustige sfeer. Het is een favoriete plek onder de lokale bevolking en biedt een authentieke Canarische ervaring. Hier zijn enkele factoren die dit strand uniek maken:

Rust en ontspanning

Playa de las Alcaravaneras is een perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen, weg van de drukte van het stadsleven. Het strand is meestal niet druk, waardoor het een uitstekende locatie is om te genieten van de zon, het zand en de zee zonder de stress van overbevolking.

Veiligheid en netheid

Het strand van Alcaravaneras staat bekend om zijn netheid en veiligheid. De lokale autoriteiten zorgen goed voor het strand en houden het schoon en veilig voor alle bezoekers. Bovendien is het zeewater helder en van uitstekende kwaliteit, waardoor het een ideale plek is om te zwemmen en te genieten van wateractiviteiten.

Watersporten en activiteiten

Playa de las Alcaravaneras is een geweldige plek voor watersporten en andere activiteiten. De kalme zee en het milde klimaat maken het strand perfect voor zeilen, kajakken, paddleboarding en zwemmen. In de buurt van het strand zijn er verschillende watersportclubs waar je materiaal kunt huren of lessen kunt volgen om een nieuwe sport te leren.

Natuurlijke schoonheid en omgeving

De natuurlijke schoonheid van Playa de las Alcaravaneras is ongeëvenaard. Het goudkleurige zand en het kalme, heldere water van de Atlantische Oceaan maken het strand tot een prachtige plek om te bezoeken. Bovendien is het strand omgeven door groene zones en parken, waardoor het een uitstekende locatie is voor natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen.

Bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt van Playa de las Alcaravaneras

Naast het strand zelf, zijn er verschillende bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt van Playa de las Alcaravaneras die de moeite waard zijn om te verkennen. Hier zijn enkele aanbevelingen:

Parque Doramas

Dit prachtige park ligt op loopafstand van het strand en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de weelderige groene omgeving. Parque Doramas heeft ook speeltuinen voor kinderen en een botanische tuin met een indrukwekkende verzameling tropische planten.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología

Dit interactieve wetenschapsmuseum bevindt zich in de buurt van het strand en biedt een leuke en educatieve ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Het museum heeft verschillende tentoonstellingen over natuurwetenschappen, technologie en astronomie, evenals tijdelijke exposities en workshops.

Mercado Central de Las Palmas

De centrale markt van Las Palmas is een levendige en kleurrijke plek om lokale producten, verse vis en ambachtelijke producten te ontdekken. Het is een uitstekende plek om de lokale cultuur te ervaren en wat lekkernijen mee te nemen voor een picknick op het strand.

Playa de las Alcaravaneras is een verborgen parel op Gran Canaria en een uitstekende keuze voor bezoekers die op zoek zijn naar een rustig en ontspannen strand in de buurt van Las Palmas. Het biedt een prachtig uitzicht op de jachthaven, helder water en tal van activiteiten voor watersportliefhebbers. Bovendien zijn er verschillende bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt die de moeite waard zijn om te verkennen. Mis deze fantastische bestemming niet tijdens je volgende bezoek aan Gran Canaria!