Ontdek Playa de Tufia op Gran Canaria: een verborgen parel

27 september 2023
Ontdek Playa de Tufia op Gran Canaria: een verborgen parel

Als je op Gran Canaria bent en op zoek bent naar een rustige en afgelegen plek om te genieten van het strand, dan is Playa de Tufia de perfecte bestemming voor jou. Gelegen aan de oostkust van het eiland, is deze prachtige baai een verborgen parel die nog niet door veel toeristen is ontdekt. In deze blogpost zullen we je alles vertellen wat je moet weten over Playa de Tufia, van hoe je er komt tot wat je kunt verwachten van deze unieke plek.

Hoe kom je bij Playa de Tufia?

Playa de Tufia is niet gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, dus de beste manier om er te komen is met de auto of een taxi. Vanuit Las Palmas is het ongeveer 40 minuten rijden naar het dorpje Tufia, waar de baai zich bevindt. Vanaf daar moet je ongeveer 10 minuten lopen om bij het strand te komen. Omdat de weg naar Tufia smal en bochtig is, kan het rijden lastig zijn voor mensen die niet gewend zijn aan de wegen op Gran Canaria.

Wat kun je verwachten van Playa de Tufia?

Playa de Tufia is een kleine baai omringd door hoge kliffen en rotsen. Het strand zelf is niet groot, maar het is perfect om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving. Omdat het strand niet erg bekend is, vind je hier geen drukte van toeristen en kun je genieten van een rustige dag aan zee.

Het water bij Playa de Tufia is kristalhelder en heeft een mooie blauwe kleur. Het is perfect om te zwemmen, snorkelen of gewoon te genieten van de zon. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt, zoals eten, drinken en zonnebrandcrème.

Activiteiten bij Playa de Tufia

Naast zwemmen en zonnen zijn er nog meer activiteiten die je kunt doen bij Playa de Tufia. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken langs de kliffen die de baai omringen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai en de oceaan.

Ook is het mogelijk om te snorkelen bij Playa de Tufia. Onder water vind je een verscheidenheid aan vissen en andere zeedieren. Vergeet niet om je eigen snorkeluitrusting mee te nemen, omdat er geen verhuur faciliteiten in de buurt zijn.

Wat zijn de beste tijden om naar Playa de Tufia te gaan?

Playa de Tufia is het hele jaar door een mooie plek om te bezoeken, maar de beste tijd om te gaan is in de lente of de herfst. Tijdens de zomermaanden kan het erg druk worden op de stranden van Gran Canaria en is het moeilijk om een rustige plek te vinden. In de lente en de herfst is het weer nog steeds warm en zonnig, maar zijn er minder toeristen op het eiland.

Tips voor een bezoek aan Playa de Tufia

Playa de Tufia is een prachtige, afgelegen baai aan de oostkust van Gran Canaria. Het is een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een rustig strand en een afgelegen plek om te ontspannen. Hoewel het niet gemakkelijk te bereiken is, is de reis de moeite waard als je op zoek bent naar een unieke en mooie strandervaring op Gran Canaria. Zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt en geniet van de rustige omgeving van Playa de Tufia.