Ontsnap aan de drukte: De beste plekken om te ontspannen in de natuur op Gran Canaria

16 november 2023
Ontsnap aan de drukte: De beste plekken om te ontspannen in de natuur op Gran Canaria

Gran Canaria is een populaire vakantiebestemming dankzij de prachtige stranden, bruisende steden en het warme klimaat. Maar als je op zoek bent naar wat rust en stilte, dan zijn er ook talloze plekken op het eiland waar je kunt ontspannen in de natuur. Hier zijn enkele van de beste opties.

1. Parque Natural de Tamadaba

Het Parque Natural de Tamadaba is een van de meest spectaculaire natuurgebieden op Gran Canaria. Het park ligt in het noordwesten van het eiland en heeft een oppervlakte van meer dan 7.500 hectare. Hier vind je uitgestrekte bossen, steile kliffen, ravijnen en watervallen. Het park is vooral bekend om zijn indrukwekkende uitzicht op de oceaan en de valleien. Het is een ideale plek om te wandelen, te picknicken en te genieten van de prachtige omgeving.

2. Dunas de Maspalomas

De Dunas de Maspalomas zijn een van de meest iconische bezienswaardigheden op Gran Canaria. Deze zandduinen strekken zich uit over een gebied van meer dan 400 hectare en bieden een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is een populaire plek om te wandelen, zonnen en te genieten van de natuur. De duinen worden beschouwd als een beschermd gebied, dus het is belangrijk om de voorschriften te volgen en de natuurlijke omgeving te respecteren.

3. Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo

Het Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo is een prachtige botanische tuin die is vernoemd naar twee beroemde Canarische botanici. De tuin heeft een oppervlakte van meer dan 20 hectare en herbergt duizenden plantensoorten uit de Canarische Eilanden en andere delen van de wereld. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria. Het park heeft ook verschillende wandelpaden en picknickplaatsen.

4. Roque Nublo

Roque Nublo is een iconische rotsformatie die uitsteekt boven de vallei van Tejeda. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden op Gran Canaria en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het uitzicht vanaf de top van de rots is adembenemend en biedt een panoramisch uitzicht over het eiland. Het is een ideale plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke omgeving.

5. Barranco de Guayadeque

Barranco de Guayadeque is een spectaculaire kloof die zich uitstrekt over een gebied van meer dan 15 kilometer. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria. Hier vind je uitgestrekte bossen, ravijnen en watervallen. Het is ook de thuisbasis van verschillende grotwoningen die door de lokale bevolking worden bewoond.

6. Parque Rural del Nublo

Het Parque Rural del Nublo is een van de grootste natuurgebieden op Gran Canaria. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 23.000 hectare en herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het park is vooral bekend om zijn indrukwekkende uitzicht op de Roque Nublo en de vallei van Tejeda. Het is een ideale plek om te wandelen, te picknicken en te genieten van de prachtige omgeving.

7. Playa de Güi Güi

Playa de Güi Güi is een van de meest afgelegen stranden op Gran Canaria. Het is alleen te bereiken via een wandelpad dat begint bij de parkeerplaats van Tasartico. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria.

8. Caldera de Bandama

De Caldera de Bandama is een indrukwekkende krater die zich uitstrekt over een gebied van meer dan 200 hectare. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de omgeving. Het is ook de thuisbasis van verschillende wijngaarden die enkele van de beste wijnen van Gran Canaria produceren.

9. Reserva Natural Integral de Inagua

De Reserva Natural Integral de Inagua is een van de grootste natuurgebieden op Gran Canaria. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 3.300 hectare en herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het park is vooral bekend om zijn uitgestrekte bossen en prachtige uitzichten op de oceaan. Het is een ideale plek om te wandelen, te picknicken en te genieten van de prachtige omgeving.

10. Pico de las Nieves

Pico de las Nieves is de hoogste berg op Gran Canaria met een hoogte van 1.949 meter. Het biedt een spectaculair uitzicht op het eiland en is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke omgeving. Het is ook de thuisbasis van verschillende communicatietorens en een uitkijkpunt dat een adembenemend uitzicht biedt op de omgeving.

Of je nu op zoek bent naar wat rust en stilte of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria, er zijn talloze plekken op het eiland waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Van de spectaculaire bergen tot de afgelegen stranden, er is voor elk wat wils. Plan je reis vandaag nog en ontdek de natuurlijke schoonheid van dit prachtige eiland!