Playa del Inglés: Ontdek het populairste strand van Gran Canaria

2 december 2023
Playa del Inglés: Ontdek het populairste strand van Gran Canaria

Als je op zoek bent naar zon, zee en strand, dan is Playa del Inglés de perfecte bestemming voor jouw volgende vakantie. Dit prachtige strand is gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. In deze blogpost nemen we je mee naar Playa del Inglés en delen we alles wat je moet weten over dit populaire strand.

De geschiedenis van Playa del Inglés

Playa del Inglés is ontstaan in de jaren '60 en '70 toen het toerisme op Gran Canaria begon te groeien. Het was oorspronkelijk een klein vissersdorpje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een bruisende badplaats. Het strand is vernoemd naar de Engelse toeristen die hier in de beginjaren vaak verbleven.

Hoe kom je bij Playa del Inglés?

Playa del Inglés is gemakkelijk te bereiken vanuit verschillende delen van Gran Canaria. Als je in het noorden van het eiland verblijft, kun je de bus nemen naar het busstation van San Telmo in Las Palmas. Vanaf daar kun je de bus nemen naar Playa del Inglés. Als je in het zuiden van Gran Canaria verblijft, kun je gebruik maken van de lokale busdiensten of een taxi nemen.

Wat kun je doen op Playa del Inglés?

Playa del Inglés is de perfecte bestemming voor strandliefhebbers. Het strand is bijna drie kilometer lang en biedt voldoende ruimte om te ontspannen en te zonnebaden. Je kunt er ook verschillende watersporten beoefenen, zoals windsurfen en jetskiën. Daarnaast zijn er ook verschillende bars en restaurants langs het strand waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd.

Waar kun je overnachten op Playa del Inglés?

Als je op zoek bent naar accommodatie op Playa del Inglés, dan heb je keuze uit verschillende opties. Er zijn verschillende hotels en appartementencomplexen langs het strand waar je kunt verblijven. Een populaire optie is het Gloria Palace San Agustin Thalasso & Hotel, dat direct aan het strand ligt en beschikt over verschillende faciliteiten zoals een zwembad en een spa.

Wat zijn de beste tijd om Playa del Inglés te bezoeken?

De beste tijd om Playa del Inglés te bezoeken is tijdens de zomermaanden. Het weer is dan warm en zonnig, perfect om te genieten van het strand en de zee. Het kan echter erg druk zijn tijdens deze periode, dus als je op zoek bent naar rust en stilte, is het beter om buiten het hoogseizoen te reizen.

Hoe zit het met de veiligheid op Playa del Inglés?

Playa del Inglés is over het algemeen een veilige bestemming, maar net als overal elders moet je wel opletten voor zakkenrollers en andere vormen van criminaliteit. Zorg ervoor dat je geen waardevolle spullen onbeheerd achterlaat op het strand en hou je portemonnee en telefoon goed in de gaten.

Wat zijn de kosten om Playa del Inglés te bezoeken?

De kosten om Playa del Inglés te bezoeken variëren afhankelijk van wat je wilt doen en hoe lang je wilt blijven. De toegang tot het strand is gratis, maar als je gebruik wilt maken van parasols en ligbedden, dan moet je hiervoor betalen. De prijzen voor eten en drinken langs het strand kunnen ook variëren afhankelijk van waar je gaat.

Playa del Inglés is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Het biedt een prachtig strand, tal van watersportmogelijkheden en verschillende accommodaties en restaurants. Als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie op Gran Canaria, dan is Playa del Inglés zeker een bezoek waard.