Surf's up: De beste plekken op Gran Canaria om te surfen

12 september 2023
Surf's up: De beste plekken op Gran Canaria om te surfen

Als je op zoek bent naar de perfecte plek om te surfen, dan is Gran Canaria een van de beste bestemmingen in Europa. Met zijn warme wateren, zachte golven en constante wind, biedt het eiland de ideale omstandigheden voor surfers van alle niveaus. In deze blogpost hebben we de beste plekken op Gran Canaria op een rijtje gezet om te surfen.

Playa de las Canteras

Playa de las Canteras, gelegen in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria, is een van de meest populaire surfspots op het eiland. Het biedt een lang strand met verschillende surfspots voor alle niveaus. Beginners kunnen het beste surfen aan de noordkant van het strand waar de golven minder krachtig zijn, terwijl ervaren surfers naar het zuiden kunnen gaan voor de meer uitdagende golven. De beste tijd om te surfen op Playa de las Canteras is tijdens de wintermaanden, wanneer de golven groter zijn en de wind gunstiger is.

El Confital

El Confital is een verborgen juweeltje dat alleen te bereiken is via een smalle weg die door de bergen loopt. Het is gelegen in het noorden van het eiland en wordt beschouwd als een van de beste surfspots voor ervaren surfers. De golven zijn hier krachtiger en kunnen tot wel 3 meter hoog worden. Het beste moment om te surfen op El Confital is tijdens de wintermaanden, wanneer de golven het grootst zijn.

El Lloret

El Lloret is een andere populaire surfspot in het noorden van Gran Canaria. Het is vooral bekend om zijn lange, rechterhandige golven die tot 2 meter hoog kunnen worden. Het is geschikt voor surfers van alle niveaus, maar het kan soms druk zijn vanwege de populariteit van de plek. De beste tijd om te surfen op El Lloret is tijdens de wintermaanden, wanneer de golven groter zijn en de wind gunstiger is.

Playa del Hombre

Playa del Hombre is een van de beste surfspots in het oosten van Gran Canaria. Het biedt een lange strandpauze met golven die tot 2 meter hoog kunnen worden. Het is geschikt voor surfers van alle niveaus en is vooral populair bij locals. De beste tijd om te surfen op Playa del Hombre is tijdens de wintermaanden, wanneer de golven het grootst zijn en de wind gunstiger is.

Pozo Izquierdo

Pozo Izquierdo is een van de meest uitdagende surfspots op Gran Canaria. Het biedt krachtige golven die tot wel 5 meter hoog kunnen worden en het is vooral populair bij ervaren surfers. Pozo Izquierdo is ook bekend als een van de beste windsurfplekken ter wereld vanwege de constante wind. De beste tijd om te surfen op Pozo Izquierdo is tijdens de zomermaanden, wanneer de wind het sterkst is.

La Cicer

La Cicer, gelegen in Las Palmas de Gran Canaria, is een populaire surfspot voor beginners. Het biedt zachte golven en een ondiepe zee, waardoor het een ideale plek is om te leren surfen. Het is ook een populaire plek voor locals en toeristen vanwege de vele restaurants en bars in de omgeving. De beste tijd om te surfen op La Cicer is tijdens de wintermaanden, wanneer de golven het grootst zijn en de wind gunstiger is.

Of je nu een beginner of een ervaren surfer bent, Gran Canaria biedt voor elk wat wils. Met zijn warme wateren, constante wind en zachte golven is het eiland de ideale bestemming voor een surfvakantie. Probeer een van deze surfspots en ervaar zelf hoe geweldig het surfen op Gran Canaria kan zijn!